Реклама / Ads
3| 5322 |07.08.2019 НОВИНИ

Преписката за фалшифициране на договори за залог в КТБ е ”на трупчета”

.
Сградата на КТБ в София
Бивши администратори на КТБ и организацията на ощетените от фалита на банката вложители питат прокуратурата защо продължава да бездейства по сигналите им за фалшифициране на договори за залог. Над 12 милиона лева е сумата, за която претендират, че трябва да получат от банката ”Арда Строй” и ”Аполо Инженеринг”, но оригиналите на договорите им упорито се крият.
 

Припомняме, че от последни страници на договорите за залог на "Арда Строй" и "Аполо Инженеринг", публикувани във Фейсбук, изглежда, че подписите на и. д. Христов и Панталеев са „откраднати“ от едно място и са поставени и на двата договора. До момента все още никой не е виждал документите в оригинал, въпреки, че бяха поискани и от съда. Бившите администратори на банката продължават да твърдят, че няма как, двамата директори да са се разписали по един и същи начин върху два документа през повече от два месеца. Според тях се вижда и с просто око, че става дума за фалшификация. Договорите са с дати 05.04.2014 г. и 07.06.2014 г. и забележете – това са съботни дни!

 


.
Снимка: Публикуваните във Фейсбук страници от договорите за залог. (Подписите се виждат с разрешението на двамата изпълнителни директори.)

 

Всичко за сагата може да видите ТУК, ТУК, ТУК, и ТУК.

 

Етока какво написаха във Фейсбук бившите администратори на КТБ:

 

ПОРЕДЕН СИГНАЛ ДО ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА.

 В ОЧАКВАНЕ НА "ДЕЙСТВИЯ" ОТ ГЕШЕВ

На 5-ти август 2019 г. съвместно с НПО "Ние гражданите" внесохме пореден сигнал до Цацаров във връзка с продължаващото бездействие на прокурор Варадинова от СГП по повод преписката за фалшивите договори за залог, изготвени в КТБ със знанието на синдиците и на членовете на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

 

Напомняме, че с тези изфабрикувани договори за залог в банката със задна дата се ощетява основния кредитор на КТБ, а именно Фонда, който в момента е празен и редица други кредитори с общата сума от 12 милиона лева.

 

Вече мина повече от една година и половина от първия сигнал и никой от родната прокуратура не посмя да поиска от синдиците на КТБ оригиналите на тези договори, поради една единствена причина - такива договори просто няма и става дума за тежко умишлено престъпление.

 

Опънатият непробиваем чадър над дейността на синдиците на КТБ, на Фонда и на Владислав Горанов по повод осребряване на имуществото на банката все някога ще се скъса. Тогава основните въпроси, на които трява да отговорят са - какво събрахте за 5 години и колко изхарчихте.

 

Напомняме също така, че синдиците разпределиха на кредиторите на КТБ само половин милиард лева - сума налична по сметките на банката към датата на нейното затваряне през юни 2014 г.

 

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3790 |18.06.2019 Ангелкова плаши с разваляне на договори по Черноморието при нередности . 9| 10817 |12.06.2019 Нова телевизия прекрати договорите на Миролюба Бенатова и Генка Шикерова . 2| 4197 |07.06.2019 ЕС отчита 809 млн. лева годишни загуби от фалшифициране и пиратство у нас . 0| 3505 |12.03.2019 Напредък: Мей и Юнкер договориха предпазна мярка за излизането от ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads