Реклама / Ads
4| 2600 |16.08.2023 НОВИНИ

Препоръчаха на Тръмп да се яви доброволно в щатския затвор в Джорджия за арест

.
Препоръчаха на Тръмп да се яви доброволно в щатския затвор в Джорджия за арест Източник: БГНЕС
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп и другите обвиняеми по делото за намеса в изборите в щата Джорджия ще трябва до 25 август да се явят доброволно в затвора на окръг Фултън, Джорджия, където ще бъдат официално арестувани. Това се казва в съобщение на окръжната шерифска служба.
 

„В този момент, въз основа на инструкции, получени от канцеларията на главния прокурор и съдията, се очаква всичките 19 обвиняеми да бъдат приети в затвора Райс Стрийт на окръг Фултън“, казва шерифът в изявление, цитирано от CNN.

 

При пристигането си в затвора обвиняемите ще преминат през официална процедура за задържане – ще бъдат претърсени, снимани и взети отпечатъци. Обикновено страните се договарят предварително за условията на освобождаване на обвиняемите след доброволното им предаване на властите, отбелязват от CNN.

 

Прокурорът на окръг Фултън Фани Уилис коментира по-рано, че на Тръмп и другите обвиняеми е наредено да се предадат на властите не по-късно от 25 август, след което ще трябва да бъдат изправени пред съда.

 

За момента не се знае точно кога ще стане това, датата на първоначалното изслушване се определя от съдията, поясняват от CNN. „Не забравяйте, че обвиняемият може да се яви по всяко време, затворът е отворен 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата“, посочват от офиса на шерифа.

 
В понеделник голямо жури от щата Джорджия повдигна обвинение срещу бившия президент, неговите адвокати, помощници, предизборен екип и местни служители на Републиканската партия в дело за намеса в избори през 2020 година.

 

Те всъщност са обвинени в създаването на организирана група, която се е опитала да ревизира резултатите от волеизявлението.

 

Обвиненията, повдигнати срещу Тръмп в щата Джорджия, предвиждат наказание от поне 20 години затвор. Процесът по същество трябва да започне в рамките на следващите шест месеца. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2535 |15.08.2023 Тръмп за повдигнатите срещу него обвинения: Това е лов на вещици! . 2| 2567 |15.08.2023 Повдигнаха обвинения на Тръмп за опит за подмяна на изборите през 2020 г. . 5| 2802 |06.08.2023 Федерален съдия блокира възможността на Тръмп да споделя в социалните медии за делата срещу него . 0| 2881 |04.08.2023 Тръмп заяви, че е невинен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads