Реклама / Ads
22| 40252 |15.07.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Пресни снимки на трапеза показват колко близки са Николай Василев и царя

.
Източник: Facebook, Татяна Кристи
Нито “Има такъв народ”, нито пък Слави Трифонов се оказаха носителите на вятъра на промяната, поискана от площадите в страната в лятото на 2020 г. Вместо това шоуменът предложи кабинет, чийто състав е със спорна биография. Поводи за съмнения, че зад всичко това стои царя Симеон Сакскобургготски, НДСВ и дългата ръка на ДПС има много, макар и да са минали няколко дни. Сега се появи поредната порция въпроси. Причината - една среща, случила се преди около 3 седмици, на която присъства самият Сакскобургготски и проектопремиера на Трифонов - Николай Василев.
 

Снимките от въпросната среща не са тайни и са публикувани в социалните мрежи от Ирена Комитова. Царят и Василев са в компанията на няколко дами на форум. Дали са си говорили за събитието обаче няма как да бъдем сигурни. 

 

Едно е ясно - три седмици по-късно Трифонов печели изборите с малка преднина пред ГЕРБ и подобно на Борисов излиза от Facebook екрана и обявява своето предложение за кабинет от експерти, които говорят езици. Говори за детски градини. За космоса. За съдебна реформа - ни дума. За Гешев - ни дума. 

 

Но пък твърдостта на Трифонов беше ясна - ще управляват сами и който иска, нека ги подкрепя. Толкова. 

 

Кой обаче е Николай Василев, който тъкмо вчера заяви, че никога не се е чувствал по-готов да бъде премиер и защо това буди въпроси, че даже и притеснения? 

 

Политическата кариера на Николай Василев започва в правителството на НДСВ, което бившият премиер Симеон Сакскобургготски сформира през 2001 година. Първият висок пост, който Делян Пеевски заема без какъвто и да било стаж, му е даден именно от Василев. Пеевски прави първите си стъпки в политиката в младежкото НДСВ. 

 

По време на “царското правителство”, от което Василев е част,  се приватизира държавната телефонна компания БТК и започна модернизацията на БДЖ с купуването на първите мотриси "Сименс". Василев участва и в правителството на Тройната коалиция.


.

Скандалната снимка от преди три седмици хвърля още една сянка на съмнение доколко чисти са намеренията на Трифонов и “Има такъв народ” - царя, Василев и дамите от фотоса обядват в любим на Делян Пеевски клуб - Кристал палас. Твърди се, че там е представен като бъдещия премиер, въпреки че 11 юли тогава е далеч, предизборната кампания тече, а резултатите - не са съвсем ясни. Поне не за всички. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 12610 |22.06.2020 Станислав Балабанов, 7/8 ТВ: Докато излизат снимки с пистолети, злато и пари - ще носим и маски . 7| 9951 |18.02.2020 ”Любовната дипломация” на Борисов: Целувки, прегръдки... (СНИМКИ) . 18| 37240 |27.01.2020 Полицай тъпче българското знаме на протеста пред МРРБ /снимки/ . 8| 9744 |20.01.2020 Само във Фрог: Италиански боклук лъсна в Костинброд (СНИМКИ)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads