Реклама / Ads
25| 11419 |24.05.2023 НОВИНИ

Превзеха ли руснаците Бахмут?

.
Украинският генерален щаб престана да пише в докладите си за битките директно в Бахмут. Това се случва за първи път от декември 2022 г. и предполага, че силите на "Вагнер" може би са напреднали в града.
 

В последните два доклада (във вторник вечерта и сряда сутринта), Генералният щаб съобщава само за неуспешни опити на руснаците да атакуват в посока село Хромово, както и за въздушни и артилерийски удари по околните населени места. Хромово се намира точно в западните покрайнини на Бахмут.


Досега, чак до доклада във вторник сутринта, Генералният щаб неизменно съобщаваше за тежки битки или в Бахмут, или за Бахмут.


Руснаците обявиха окончателното превземане на Бахмут в края на миналата седмица. Украинските военни все още не са потвърдили пряко и официално окончателното изтегляне от напълно разрушения град.


Украинският заместник-министър на отбраната Хана Маляр заяви, че бойните операции в и около Бахмут са намалели и повтори, че украинските сили поддържат позиции в укрепен район близо до паметника на МиГ-17 в западен Бахмут, пишат в свой доклад Института за изследване на войната. 


Според руски военен блогър силите на "Вагнер" се намират в близост до паметника на МиГ-17 в Бахмут, а в района няма украински сили. Говорителят на източното командване на украинската армия Сергий Черевати обача заяви, че украинските сили са напреднали с 200 до 400 метра по фланговете на Бахмут и все още контролират редица сгради и укрепления в югозападен Бахмут.


Руски милиблогър твърди, че украинските сили са напреднали близо до Яхидне (1 км северозападно от Бахмут) и че руските сили са атакували неуспешно близо до Григоривка (8 км северозападно от Бахмут) и Иванивске (непосредствено западно от Бахмут).


Друг военен блогър отрече съобщенията за постиженията на украинските сили.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2625 |11.05.2023 Успех на украинските военни! Руснаците са отстъпили с около 2 километра от фронтовата линия . 31| 2897 |30.04.2023 Зеленски: Да падна в плен на руснаците е позор, знам как да стрелям . 2| 2730 |25.04.2023 Превзеха лаборатория с морбили и холера в Судан. СЗО предупреди за опасност от биологично оръжие . 29| 5425 |22.04.2023 Руснаците закъсаха за снаряди, почнаха да преправят стари резерви. Украинците отговарят с "Пейтриът"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads