Реклама / Ads
44| 6573 |05.03.2013 НОВИНИ

Президентът: До 13 март - служебен кабинет с три вицета

.
Изборите ще се проведат на 12 май. Най-ранната дата, на която може да бъде назначено служебно правителство, разпуснато Народното събрание и освободено правителството в оставка, е 13 март.
 

Това каза президентът Росен Плевнелиев, след като лидерът на ДПС Лютви Местан му върна мандата за съставяне на правителство.

Не изключвам и по-рано от 13 март да бъдат посочени някои от служебните министри, но процесът ще приключи в срок. Ще има промени в правителството от гледна точка на неговата структура. Аз съм бил член на правителство, виждам къде може да има промени.

Вярвам, че министърът на финансите не трябва да е вицепремиер, той по презумпция казва "не", над него трябва да има вицепремиер, който да работи за "да". Трябва да има заместник-министър председател, който да е икономически компетентен.

Министър на труда и социалната политика трябва да бъде вицепремиер, каза Плевнелиев, тъй като той е символ на развитие в социалната политика, труда и отношението към социално отговорната държава.

Трябва трети вицепремиер, който да отговаря по еврофондовете - каза Плевнелиев. Може да се очаква, че ще има трима вицепремиери, каза Плевнелиев.

Според думите му от първата седмица на служебния кабинет обществените съвети ще бъдат конструирани и ще работят. В момента няма точно разбирателство - кой да бъде вътре, колко да е гражданската квота, но ще се намери решение. Той заяви, че е рано да се посочат имената на министрите, първо - проблемите, задачите и приоритетите.

"Ще продължаваме да организираме срещи, дебати и да анализираме исканията на хората", каза президентът.

"Някои на консултациите на обществения съвет си тръгнаха, но други имаха много конструктивни предложения. Има два начина техните искания да бъдат чути - единият е чрез политически партии. Вторият вариант е чрез отварянето на институциите към гражданите. Елате с работещи решения, с прагматичен подход, а не с декларации и след това да напуснем. Нека да разделим решенията на краткосрочни и дългосрочни, на изпълними и неизпълними”, смята президентът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5315 |05.03.2013 ДПС получава мандат и го връща, идва служебен кабинет . 13| 5318 |27.02.2013 Отложиха заседанието на кабинета в оставка заради Бойко . 10| 5869 |26.02.2013 Канят с хляб и сол Кристалина Георгиева за служебен премиер . 25| 5903 |25.02.2013 Президентът: Не коментирам слухове, в понеделник излизам с ясни послания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads