Реклама / Ads
0| 4262 |09.08.2016 НОВИНИ

Президентът: Анастасов е символ на радостта и хумора

.
Росен Плевнелиев
В паметта на нацията Никола Анастасов ще остане символ на радостта и хумора. Това написа държавният глава Росен Плевнелиев в съболезнователно писмо до близките на покойния актьор, който ни напусна след тежко боледуване, съобщиха от прессекретариата на президента.
 

„Отиде си човек, за когото сцената беше смисълът и целта на живота. Едва ли има българин, който да не е усетил енергията на големия Анастасов, с която той покоряваше публиката в театралната зала, от екрана на телевизора или в киносалона. В паметта на нацията Никола Анастасов ще остане символ на радостта и хумора“, пише държавният глава в писмото си. „Талантът на великолепния наш актьор беше безкраен - вселена от завладяващи шеги и весели истории. Човекът Никола Анастасов ще запомним с неговата скромност и с онази усмивка, която кара всеки да се почувства част от светлия му, изпълнен с радост свят. Артистът Никола Анастасов ще остане сред нас със стотиците си изиграни роли. Комикът Никола Анастасов ще помним с желанието да покаже неугасващия шопски хумор, в който народната мъдрост и веселите житейски случки ни караха да забравим сивото ежедневие и от сърце да се смеем. Днес поднасяме последните аплодисменти на Никола Анастасов. Поклон пред светлата му памет!“, се казва още в съболезнователното писмо на президента Росен Плевнелиев до близките на покойния творец.

 

Министърът на културата Вежди Рашидов също изказа съболезнования на близките и семейството на големия български актьор Никола Анастасов, който си отиде тази нощ на 84-годишна възраст. В съболезнованията на министър Рашидов към близките на един от най-популярните и талантливи български актьори се казва: „С огромна болка научих за кончината на един от най-обичаните от поколения зрители български актьори – Никола Анастасов. Разбира се, всяка смърт е ненавременна, но това в пълна сила важи за неговата, защото той имаше още много какво да ни каже, да ни даде със запомнящите си роли, да сподели и своя огромен професионален опит и талант с младите си колеги. За Никола Анастасов театърът обаче бе не само живот, но и мисия. Театралната му енергия и любов нямаха граници, на сцената той винаги се раздаваше докрай, без остатък. Но същевременно всички ще го запомним и с великолепните му изяви в киното, като филмите с неговото участие отдавна са заели достойното си място в „Златния фонд” на Българското кино. Даваме си сметка, че българската култура претърпя днес поредната тежка загуба. Изгубихме не само голям, легендарен актьор – един от основателите на Държавния сатиричен театър, но и прекрасен, много чувствителен, фин и деликатен човек. Разбира се, ще ни липсва много и неговата усмивка. А както си спомняме, навремето още самият Георги Калоянчев нарече Никола Анастасов «Усмивката на Сатиричния театър». ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!”

 

Поклонението ще е на 12 август /петък/ от 10:00 до 13:00 часа във фоайето на Сатиричния театър "Алеко Константинов" в София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4793 |05.07.2016 Символът на Лондон - Биг Бен спира за ремонт през 2017 г. . 1| 5469 |04.07.2016 Президентът: Стана недопустимото-едни и същи ползват обществен ресурс . 7| 4387 |17.06.2016 Плевнелиев: Границите имат символичен характер, а бариерите за общуване между хората изчезнаха . 14| 4383 |30.05.2016 Президентът: Първи сме в Европа по аутсорсинг, трети в света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads