Сряда, 27 Септември 2017, 00:34
Frognews
0| 3220 |25.08.2017

И президентът с оценка на визитата на Макрон във Фейсбук

.
Румен Радев
С президента на Френската република Еманюел Макрон е обединихме около позицията, че само единен Европейски съюз може да отговори на очакванията на гражданите и на съвременните предизвикателства. Това написа президентът Румен Радев на официалната си страница във Фейсбук.

Ето какво още написа Радев:

"България е готова да предприеме нови стъпки за задълбочаване на своята европейска интеграция и очаква да бъде приета в Шенгенското пространство. Имаме готовност за влизане в „предверието“ на еврозоната, както и за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Президентът Макрон потвърди подкрепата на Франция за присъединяването на нашата страна към Шенген, както и за това да бъдем част от дискусиите, посветени на реформирането на Шенген и за бъдещето на ЕС. По време на нашата среща подчертахме също и усилията на България и Франция за справяне с миграционните потоци към Европа, защото сигурността на европейските граждани започва от сигурността на българските граници. Обща беше оценката, че ЕС се нуждае от нов импулс в процеса на европейска интеграция.

 

В рамките на Българското председателство на ЕС предстои да бъдат определени и критериите за участие на държавите-членки в бъдещите проекти в рамките на Европейския фонд за отбрана. Те ще бъдат решаващи за това малки и средни предприятия и научно-изследователските институти от по-малки държави като България също да бъдат част от общите проекти. Икономическото и социалното сближаване между европейските държави е пътят за постигане на дългосрочно стабилно решение на т.нар. социален дъмпинг. Необходим е всеобхватен подход по тази тема. Тя не се изчерпва с въпроса за командироване на работници в други държави-членки и засяга корпоративния и данъчен дъмпинг, както и неколкократно по-ниското заплащане на работници от новите страни-членки, в едни и същи европейски компании, банкови институции и търговски вериги при същото качество и количество на техния труд.

 

България е против измамите със социални осигуровки и заобикалянето на правилата. Нуждаем се от засилено сътрудничество и контрол от страна на социалните служби за запазване на правата на работниците, подобряване на условията на труд и повишаване стандарта на живот. С президента Макрон направихме преглед и на двустранните отношения, обсъдихме перспективите за бъдещето на обединена Европа и потвърдихме готовността на България и Франция за още по-тясно сътрудничество в икономиката, отбраната и културата", завършва Радев.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Рухна оградата на Къщата с ягодите в София, собственост на Валентин Златев 3| 2189 |26.09.2017 . Синдикалистите се сетиха, че държавата оказва натиск срещу ”Дунарит” и ”Емко” 0| 2188 |26.09.2017 . Братът на Наим може да го върне към живота 0| 2188 |26.09.2017 . Кольо Парамов: Държавната ББР трябваше да създаде средна класа у нас, но не се справи 2| 2217 |26.09.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах