Реклама / Ads
0| 3641 |23.11.2016 НОВИНИ

Президентът продължава консултациите с Патриотите и БДЦ

.
Президентът Росен Плевнелиев продължава консултациите си с парламентарните групи в 43-то Народно събрание след гласуваната оставка на правителството с министър-председател Бойко Борисов. Днес в 11.30 часа на ”Дондуков” 2, президентът Плевнелиев ще проведе консултация с представители на парламентарната група на Патриотичен фронт, а след обед с парламентарната група на Български демократичен център – Народен съюз.
 
За 24 ноември, четвъртък, са предвидени консултациите на държавния глава с парламентарните групи на АБВ и АТАКА

Вчера Плевнелиев се срещна с представители на парламентарната група на ДПС, с Реформаторския блок и отделно с лидера на ДСБ Радан Кънев, който е съпредседател на РБ в парламента, но излезе официално от коалицията. До сега нито една партия не е пожелала да се опита да състави кабинет. След срещите Плевнелиев заяви, че капацитетът на парламента не е изчерпан.

В петък президентът Росен Плевнелиев каза, че ще се старае да състави кабинет в рамките на това правителство и че ще свика извънреден Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС), след като проведе консултациите с парламентарно представените партии. На заседанието на съвета ще бъде избрана дата за предсрочните избори и каква ще бъде методологията на провеждането им. Това обаче ще стане само ако нито една партия не поеме отговорност да вземе мандат за управление.

Тази седмица Плевнелиев ще приключи консултациите с политическите сили. След това ще се премине към процедурата по даването на мандатите на първата парламентарна сила (ГЕРБ), след това на втората (БСП) и на парламентарно представена партия по избор на президента, ако първите две върнат мандата. От ГЕРБ и БСП вече заявиха, че няма да се опитват да правят правителство.Единствената парламентарна група, която е вероятно да се опита да направи кабинет, е Патриотичният фронт.

След това Плевнелиев трябва да състави служебно правителство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3822 |22.11.2016 Консултациите при президента продължават - ред е на ДПС и РБ . 4| 4741 |18.11.2016 БСП: Връщаме мандата, ако президентът ни го даде . 0| 3801 |17.11.2016 ”Младост” продължава с протестите . 0| 3640 |17.11.2016 Президентът свиква КСНС преди връчването на мандатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads