Реклама / Ads
0| 3263 |15.05.2022 НОВИНИ

Президентът Радев не бил опозиция, а коректив, твърди негов съветник

.
проф. Александър Маринов
Започва голяма геополитическа трансформация, тя ще има дългосрочен характер и сериозни последици. Критиките на президента към правителството са свързани с националния интерес, доколкото доброто управление на държавата е един от важните фактори, които да осигурят просперитета на нацията. Критиките са конструктивни. Има изоставане в изпълнението на ангажиментите, с които днешните управляващи бяха избрани.
 

Това каза пред БНР проф. Александър Маринов, председател на стратегическия съвет към президента. Той нарече „спекулация“ твърдението, че президентът защитава проруски позиции.

 

„Отдалечаването от Русия и от всеки друг партньор трябва да бъде съобразено с нашия интерес. Всяка връзка не е сакрална, а трябва да почива върху взаимноизгодно партньорство“, посочи проф. Маринов.

 

Според него дилемата дали подкрепяме Украйна, или да запазваме неутралитет е фалшива, „тъй като членове на ЕС и НАТО подкрепяме всички общи решения, оттам нататък има степени и нюанси“.

 

„Има аргументи, че не трябва да се забъркваме толкова навътре в такава сложна ситуация. Трябва да се видят всички възможности, с които България може да допринася“, каза още съветникът на Радев.

 

Проф. Александър Маринов допълни, че президентът няма намерение да се ситуира като опозиция, защото е коректив и уточни:

 

„Темата, която ще бъде въпрос на разминавания и критични аргументи, е способността на правителството да се справи с икономическата и със социалните кризи. Без политическо доверие от страна на обществото е трудно да се управлява“.

 

Професорът е категоричен, че няма личностен конфликт между Румен Радев и политически лидери.

 

Той не скри очакването си партия „Възраждане“ – при тази сложна външна и вътрешна ситуация, да продължи да трупа подкрепа. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3005 |15.05.2022 Вицепрезидентът: Бизнесът е изтръпнал от непрозрачността за газа . 0| 3321 |15.05.2022 „Ако всички у нас мислеха еднакво, щяхме да бъдем Северна Корея“: Сравни ли Бориславова Радев с Ким Чен-ун? . 0| 2940 |15.05.2022 Президентът Радев заминава на посещение в Германия . 0| 4135 |14.05.2022 Радев: Ценовата политика, която води „Булгаргаз“, е извън икономическата и управленската логика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads