Реклама / Ads
5| 2985 |08.06.2021 НОВИНИ

Президентът Румен Радев: Политическото говорене не е достатъчно. Необходими са действия

.
Румен Радев Източник: Facebook
От няколко години достигнахме до извода, че политическото говорене не е достатъчно. Нуждаем се от конкретни практически действия, с които да привлечем инвеститори. Това каза президентът Румен Радев на откриването на конференцията Инициатива „Три морета - единство, иновации, свързаност“.
 

„Страните от региона имаха мъдростта да преценят, че ние сме 11 страни с много сходни траектории. Ние ще имаме по-голям успех в развитието си, когато обединим усилията си. Тази инициатива се роди като един ефективен инструмент за по-висок икономически ръст и възможност за скъсяване на дистанцията със Западна Европа“, посочи държавният глава.

 

„Защо възникна инициативата „Три морета“? Всички разбрахме, че сме 12 държави, които ако обединим силите си, ще можем заедно да решим предизвикателствата, защото имаме общи интереси. Свързаността е много важна, за да можем всички заедно да постигнем икономически ръст и просперитет. Ние няма как да догоним развитите държави, ако първо не ги догоним в транспортна, енергийна и дигитална свързаност“, категоричен бе той.

 

„Факт е, че инициативата набира скорост и вече има интерес към нея от Южна Корея, Китай. Усилията ни са надградим нашата свързаност. Приоритетите ни са да погледнем отвъд географските граници и мироглед. Ясно е, че са необходими колосални средства за всичко това. Работим и по тази тема. За мен най-големият успех ще е всички 12 държави да успеем да обединим усилията си и отворим един бъдещ хоризонт на региона, като по този начин успеем да привлечем чужди инвестиции“, добави Румен Радев.

 

„България погледна отвъд географския и времевия обхват на инициативата“, отбеляза държавният глава.

 

Целта на конференцията е да разгледа възможностите за изграждане на транспортна свързаност по линия на инициативата и нейното въздействие върху региона, като се акцентира върху иновациите и дигитализацията. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3188 |08.06.2021 Президентът Румен Радев открива конференция на инициативата ”Три морета” . 22| 7036 |07.06.2021 Радев: Уж 10 г. вървяхме към европейско развитие, а се оказахме редом с Уганда . 0| 2909 |07.06.2021 Президентът отива на посещение в Пловдивския университет . 12| 16257 |04.06.2021 Президентът Радев: Не може САЩ да казва, че се вършат престъпления, а прокуратурата да не ги вижда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads