Реклама / Ads
7| 4620 |10.03.2020 НОВИНИ

Президентът: Трябва да бъде изкоренена бедността, а това означава борба с корупцията в изпълнителната власт

.
Аз оценявам високо активността на прокуратурата да се бори с корупцията и битовата престъпност, но битовата престъпност не може да се бори само с репресивната сила на държавата. Трябва да бъде изкоренена бедността, а това означава борба с корупцията в изпълнителната власт – там, където са големите обществени поръчки.
 

Това каза президентът Румен Радев, който днес посети авиобаза Граф Игнатиево, предаде БГНЕС.

 

Според Радев справянето с коронавируса изисква обединяването на всички институции и на обществото. Най-голямата опасност в тази ситуация е да се подадем на паниката и стреса. Самодисциплината и контролът е най-ефективното средство, каза още президентът и призова да не допуснем парализа на икономиката.

 

Редно е и правителството да помисли за секторите, които ще понесат последствия – спорт, транспорт, туризъм, посъветва държавният глава. Да мислим за възможно по-бързото излизане от кризата и привеждане на държавата в нормално състояние, заключи президентът.

 

Той  похвали ръководството на авиобазата и целия личен състав за професионализма и усилената работа, въпреки многото тежки условия на опасно малко летене. Хората тук инвестират в бъдещето, в бъдещето на бойните способности. Проблемите са дълбоки, изискват политически и организационни мерки, каза президентът. Той отбеляза и стратегическото значение на авиобазата.

 

Според него съществува парадоксът, че въпреки политическата воля, въпреки че се инвестират сериозни средства в сега съществуващата техника, все още има драстично малък нальот, което рефлектира на безопасността на полетите и върху бойните способности.

 

Очаквам по-енергични мерки от Министерство на отбраната, от командването на Военновъздушните сили, заяви Радев. Не коментирам решенията на Конституционния съд. Там са компетентни хора, но зависи какви са и намеренията на прокуратурата. Това каза президентът, след като по-рано днес КС допусна делото, образувано по въпроси на главният прокурор за имунитета на президента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4107 |10.03.2020 Манолова: Цените на горивата трябва да паднат незабавно поне до 1,80 лева на литър . 4| 4359 |09.03.2020 д-р Александър Симидчиев: За да спрем вируса трябва стриктна социална изолация и миене на ръцете . 1| 3993 |08.03.2020 Катя Николова: Жените имаме памет за постиженията от миналото, но действаме в настоящето с мисъл за бъдещето . 9| 4484 |06.03.2020 Eлена Йончева: Европа не може да бъде вземана за заложник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads