Реклама / Ads
14| 3824 |09.05.2023 НОВИНИ

Пригожин: Ами ако щастливият дядо се окаже пълен тъпанар?

.
Ами ако се окаже, че щастливият дядо начело на Русия се окаже пълен тъпанар? Този коментар направи шефът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин. Той заяви, че бойците му са били предупредени, че ще бъдат сметнати за предатели, ако напуснат Бахмут, както се закани самия Пригожин. Такава закана Пригожин отправи заради липсата на боеприпаси за армията му.
 

Той произнесе последната си тирада в аудиопослание с нецензурни думи, което съвпадна с Деня на победата над нацистка Германия и края на Втората световна война. 


"Вчера дойде бойна заповед, в която ясно се казва, че ако напуснем позициите си в Бахмут, това ще се счита за родоотстъпничество. Това беше посланието към нас. Ако обаче няма боеприпаси, ние ще напуснем фронта" казва Пригожин. 

 

Той каза, че силите му ще останат в Бахмут и ще продължат да настояват да получат амунициите си "за още няколко дни".


Пригожин направи завоалиран коментар като нарече отговорника за войната на Русия срещу Украйна "дядо", който погрешно е смятал, че "специалната военна операция" върви добре.


"И щастливият дядо си мисли, че е добър. Ако се окаже прав, Бог да дава здраве на всички. Но какво ще прави страната, нашите деца, внуци, които са бъдещето на Русия, и как да спечелим тази война, ако случайно - това е само мое предположение - се окаже, че този дядо е пълен тъпанар?”, запита риторично Пригожин.


Самоличността на дядото, споменат от Пригожин, остана неясна, но достатъчно двусмислена, за да породи спекулации. Възможно е шефът на ЧВК “Вагнер” да визира военния министър Сергей Шойгу. Но не се изключва и да говори за самия Путин. 


Пригожин е критикувал министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на руския Генерален щаб Валерий Герасимов, но е избягвал всякакви лични нападки към президента Владимир Путин.


Според анализатори неговите нестабилни изблици през последните дни изглеждат като опит да отклони вината за липса на бърз успех на бойното поле. Битката за Бахмут е в 10-ия си месец.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4461 |07.05.2023 Пригожин: ”Вагнер” ще получи боеприпаси и оръжие за продължаване на бойните действия . 1| 2711 |19.04.2023 Дядото на прегазено дете: Присъдата на шофьора е подигравка . 2| 2964 |03.04.2023 Украйна отрече твърденията на Пригожин: Бахмут не е превзет . 3| 2892 |03.04.2023 Пригожин: Над администрацията на Бахмут е издигнато руско знаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads