Реклама / Ads
10| 3155 |16.04.2023 НОВИНИ

ISW: Западните медии не разбраха Пригожин. Иска решителност от Русия, не край на войната

.
Основателят на частната военна армия ”Вагнер” Евгений Пригожин е бил неразбран от западните медии. Журналистите са изтълкували погрешно есето му от 14 април, в което ”готвачът на Путин” говори за потенциалната украинска контраофанцива и бъдещето на войната. Според западните репортери Пригожин е от ”вътрешните врагове” на Русия, които се стремят да рационализират Москва и искат край на войната в Украйна сега. Всъщност Пригожин призовава за точно обратното.
 

Шефът на Вагнер иска Русия да се ангажира с решителна битка, която или ще победи Украйна, или ще доведе до временно руско поражение, което ще катализира националистическото прераждане на Русия и ще постави условия за бъдеща победа, пишат от Института за изследване на войната. Пълният прочит на есето на Пригожин, озаглавено "Само честна битка: Без преговори“ по никакъв начин не се застъпва за тезата, че Кремъл трябва да прекрати инвазията си в Украйна. 


Прочита на публичните съобщения на Пригожин обаче не е лесна задача. Голяма част от нюансите се губят при превод от руски на английски. Пригожин има идиосинкратичен стил на реторика и писане, който разчита до голяма степен на безстрашен сарказъм, селективна двусмисленост, афоризми, вулгарност и ирония. Цитати на Пригожин извън текста често губят първоначалния си смисъл. 

 

Някои руски играчи в информационното пространство също са интерпретирали погрешно есето на Пригожин, което допълнително разкрива пукнатините между някои руски военни блогъри. Написаното от шефа на Вагнер може да продължи да подхранва дебат по съществуващите разцепления в руското информационно пространство.


В действителност аргументът на Пригожин е "неудобната истина", че Русия трябва да продължи да се бие, защото преговорите биха нанесли повече вреда, отколкото полза. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2862 |09.04.2023 Соня Момчилова: Разделителните линии станаха бездни. Медиите са лепилото . 4| 2775 |02.04.2023 Медии от чужбина за изборите: Българите са изморени от избори, искат се решения . 0| 2762 |02.04.2023 СЕМ следи за агитация в електронните медии . 12| 3333 |25.03.2023 Москва и Минск се разбраха за разполагане на ядрени оръжия в Беларус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads