Реклама / Ads
0| 3499 |24.08.2017 НОВИНИ

Приключва срокът за оферти за сайта на Българското председателство на ЕС

.
Днес изтича срокът за подаване на оферти за разработване на сайта на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 (МБПСЕС 2018).

Оферти за разработване на сайта на председателството се събират до 17.30 часа днес. Техническото задание за разработването на портала на председателството е изготвено от екипа на МБПСЕС 2018. То е съобразено с „Правилата за извършване на проверки на предложения за проекти и дейности, удостоверяване на съответствието на технически и функционални задания за провеждане на обществени поръчки за разработка, надграждане или внедряване на информационни системи или електронни услуги и за реда за изпращане на данни от административните органи“, с изискванията на Закона за електронно управление и е преминало през одобрение от Държавна агенция „Електронно управление“.

 

Разработването на техническото задание за портала на Председателството е по образец и по изискванията на Генералния секретариат на Съвета на ЕС. Сумата, разписана в обществената поръчка, е 70 000 лева без ДДС, както е видно от документите, публикувани на Профила на купувача. В тази цена влизат разработване на уеб сайт и мобилно приложение към него, предоставяне на хостинг и на стрийминг. В момента на адрес www.eu2018bg.bg се намира страницата на МБПСЕС 2018. На този адрес от 1 декември 2017 година ще бъде разположен порталът, като единствено такъв, на Българското председателство. А сайтът на Министерството ще бъде преместен на адрес www.bg-eupresidency.gov.bg. Страницата на председателството ще е на четири езика – български, английски, френски и немски, и ще бъде съобразена с нуждите на хората с увреждания. Сайтът ще бъде основният източник на информация, свързана с Председателството, предназначена за журналист, широката общественост, както и за практикуващи специалисти и експерти. На него ще бъде разположен календар с подробностите за всички събития по време на Председателството.

 

Порталът ще осъществява връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират журналистите, желаещи да посетят събитията от календара на председателството. Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг. Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа. Към портала ще бъде разработено мобилно приложение, което да допълва ролята му на основен източник на информация за председателството и ще бъде удобен „инструмент“ за пълното проследяване на събитията в календара на председателството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3764 |22.08.2017 Съдебният инспекторат: Срокът за проверки на имуществените декларации не е достатъчен! . 1| 5227 |18.05.2017 Пак пуснаха поръчката за тол системата, срокът за кандидатите е 1 ден . 4| 3893 |07.04.2017 ГЕРБ и ОП приключват преговорите до 19 април . 5| 6225 |28.03.2017 Ако Нинова се коалира с Борисов, приключва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads