Реклама / Ads
0| 6322 |01.03.2022 НОВИНИ

”Продължаваме Промяната” се отказва в 12 без 5 от Тагарев като военен министър, сменя го Драгомир Заков

.
Драгомир Заков
Военният експерт от ”Продължаваме Промяната” Тодор Тагарев няма да е новият военен министър. За позицията ще бъде предложен Драгомир Заков, който е постоянен представител на България в НАТО.
 

Парламентът заседава извънредно днес от 11 ч. заради поисканата от премиера Кирил Петков оставка на военния министър Стефан Янев. Вчера самият Петков обяви, че Тагарев е кандидатът на ПП за военен министър, съобщава още БНР.

 

Драгомир Заков е кариерен дипломат, с 20-годишен стаж на различни длъжности в дипломатическата служба на Република България. От март 2019 г. е посланик на България в НАТО. Целият му дипломатически път е бил свързан с въпросите на международната сигурност, като последователно е преминал през дипломатическите мисии на България в НАТО и към ООН в Женева. Има широка експертиза по международна сигурност, простираща се от НАТО, през ОССЕ, ООН и други международни организации. Дълги години е работил по теми на контрола на въоръженията, има експертиза по хуманитарни и бежански въпроси. Г-н Заков е българският дипломат, който инициира и доведе до успешен край преговорите с Република Гърция за окончателното извеждане от Република България на противопехотните мини, останали на българска територия след трагичния инцидент в завод „Миджур“ през 2014 г.


Заков е завършил Френската гимназия в София. Магистър по икономика, със специалност Международни икономически отношения. Специализирал е в Центъра по въпроси на сигурността в Гармиш-Партенкирхен, в Колежа по отбрана и сигурност на ЕС и в Женевския център по политика за сигурност. Има специализация и по инвестиционно планиране. Владее английски и френски език, ползва свободно руски език.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6909 |28.02.2022 Не е за вярване! “Промяната” в ДФЗ се прави със стари кадри от времето на ГЕРБ . 0| 3158 |28.02.2022 Беларус се отказва от статута си на неядрена държава . 2| 3016 |21.02.2022 ”Продължаваме Промяната” обсъжда въвеждане на мандатност за кметове и общински съветници . 7| 3067 |02.02.2022 Каракачанов се отказва от лидерството във ВМРО, оставя я в ръцете на Джамбазки и още двама

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads