Реклама / Ads
5| 2971 |12.12.2022 НОВИНИ

Заков се ядоса, че му лепили етикети. Станало "национален спорт"

.
Бях “човекът на Радев”, после - “човек на Борисов и Захариева”. След това “предложение на Нинова за МО”, “лице на ПП”. Сега съм “не знам какво си”. Лепенето на етикети явно е станало национален спорт. 
 

Това написа предложеният зя външен министър Драгомир Заков във Facebook. 

Заков стана част от проектогабинета на ГЕРБ с премиер проф. Николай Габровски. Според него в състава влизат “само експерти”, но други видяха различни подробности от лицата, предложени за министерските постове - миналото им в Тройната коалиция, по-скоро политически лица и прочее. 

 

Драгомир Заков бе министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков на мястото на Стефан Янев, който напусна поста си след скандалното изказване за войната в Украйна. Заков има дълга кариера в дипломацията, работил е и в структурите на външно министерство. 

 

“Явно да си доказан експерт в някоя област или професия в България е дефект. Да имаш силна експертна и гражданска позиция е “осъдително”, до степен на оказване на политически натиск с неправомерни средства”, написа още Заков. 

 

“Имам ли право да се скрия днес? Имах ли право да се скрия на 1 март? Разбира се, че можех. Но нямам и нямах моралното право да го направя! Какво означаваше това в личен план, например на 1 март? Преобръщане на ритъма на живот на семейството ми за една вечер, с деца на училище, неподготвен за тръгване багаж и т.н. Знаете ли как се преместват ученици от една в друга държава по средата на втория срок? Колко посланици познавате, които са зарязали мандата си? И то 10 дни след началото на война близо до границите на България. Не, не бройте служебни министри - те се връщат за довършване на мандата (как точно става така е друг въпрос). Мен никой не ме върна”, добави Заков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 62674 |10.08.2022 Вижте доходите и имотите на Кирил Петков, Нинова, Янев, Спецов, Заков, Сандов . 0| 3131 |29.07.2022 Министър Заков отговори на Нинова за F-16 и залъка на народа . 0| 4613 |26.07.2022 Военният министър Заков: Договорени са 34 млн. долара компенсации заради забавянето на F-16, има опасност да ги зачеркнем . 0| 73104 |22.07.2022 Министър Заков слага край на голяма несправедливост - без пенсии и заплати в армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads