Реклама / Ads
1| 3961 |29.11.2022 НОВИНИ

”Продължаваме промяната” и Столетницата атакуваха премиера и се зъбиха помежду си

.
Депутатите от ГЕРБ, ДПС, БСП и ”Български възход” гласуваха за удължаване на тазгодишния бюджет и догодина. Причината затова е, че служебният кабинет се отказа да внася проект за нов бюджет и остави това за редовния кабинет. Дебатите и критиките продължиха близо пет часа.
 

С директни обвинения към държавния глава от "Продължаване промяната" започна дебатът за бюджета. "Ставаме свидетели как служебният кабинет на президента Радев отказва да изпълни задължението си да внесе бюджет", заяви Венко Сабрутев. "Служебният кабинет не е виновен, истинският виновник е единствено и само Румен Радев", категоричен бе Искрен Митев от ПП.


От партията на Кирил Петков и Асен Василев твърдят, че с липсата на нов бюджет доходите на гражданите се замразяват. Служебният премиер Гълъб Донев призова парламента да излъчи кабинет, който да изготви проектобюджет.


"Удобно е да се атакува служебното правителство в момент, когато прави всичко възможно, за да минимизира ефектите от кризите, в които завари страната на 2 август тази година. Обвиненията, че не прави нищо, са безпочвени и целят нещо друго, а не основната задача - да създаде мнозинство и да излъчи правителството, което чрез бюджета да определи кои ще са политиките, които ще следва", посочи Гълъб Донев.


"Вие не можете да поставяте условия на Народното събрание и на депутатите, които и да са те", каза Корнелия Нинова.

До напрежение се стигна и между левицата и бившите им партньори в управлението.

"Колеги от "Продължаваме промяната", продължавате и днес да се кичите със социалните постижения на редовното правителство, като искате социална политика, внесете един такъв закон", отбеляза Нинова.


"Защо се обръщате към "Продължаваме промяната", всичките ви политики гласувате с ГЕРБ и ДПС", отвърна Настимир Ананиев.


А другата гореща тема - промените в Изборния кодекс, отново изведе на дневен ред пропукванията в отношенията на двете партии. От левицата още миналата седмица заявиха, че се съмняват в честността на машинния вот. Проверка обаче опровергала социалистите.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11294 |24.11.2022 Мая Манолова: БСП смениха отбора на „промяната” с групировката на мутромафиотските структури . 6| 3655 |17.11.2022 И ГЕРБ удря Столетницата: Разговори за правителство между ГЕРБ и БСП няма да има . 6| 7876 |17.11.2022 ”Промяната” напуснаха пленарна зала: Това, което се случи тази нощ, беше един фарс . 6| 17878 |14.11.2022 Каква изненада! ”Промяната”, ”Възраждане”, ДПС и ”Български възход” сядат на една маса за Бюджет 2023

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads