Реклама / Ads
10| 5747 |29.07.2021 НОВИНИ

Проф. Антоний Тодоров: В ИТН няма хора, които са политици. Атаката към Василев е несериозна

.
Проф. Антоний Тодоров
Политологът проф. Антоний Тодоров заяви пред NOVA NEWS , че основният въпрос е дали ”Има такъв народ” наистина иска да състави правителство, което да бъде одобрено. Но смята, че вината за несъставяне на правителство ще бъде изключително тяхна, не на тези, които не са искали да го подкрепят.
 

За атаката към министър Асен Василев той смята, че несериозна, но и такава, която ще иска доказателства.

 

"В ИТН няма хора, които са политици, те нямат опит в такива ситуации. Те не знаят как да получат подкрепа за управление, а за това са нужни разговори", заяви политологът.

Проф. Тодоров счита, че трябва да се подпише документ между тези, които ще подкрепят правителство на ИТН, в който да пише, че всички в него ще се подчиняват на програмата на това правителство, а несъгласните ще трябва го напуснат.

 

"Служебното правителство се справя нелошо, то се ползва с обществено доверие, но ако COVID кризата се задълбочи ситуацията ще е различна", заяви още той.

 

Антоний Тодоров вижда бъркотия в сегашната ситуация, но за него тя е съзидателна и е нужна е едногодишна програма, която да бъде и законодателна, по която да се постигне съгласие.

 

За него само ясновидци могат да отговорят на въпроса дали ще има правителство, но възможността за това намалява заради остри реплики между партиите.

 

"Възможни са избори на есен заедно с президентските, но не е сигурно, че това ще бъде в изгода за новите партии, още повече избиратели може да не гласуват", прогнозира политологът.

 

Проф. Антоний Тодоров не вижда как БСП би могла да състави сама правителство сега, но ако се придържат към краткосрочен сценарий на управление, е възможно чрез преговори с останалите да го постигнат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4281 |29.07.2021 Проф. Кантарджиев: В 4 области у нас преобладава Делта вариантът . 5| 3562 |28.07.2021 Проф. Румен Гечев, БСП: Вижданията ни за икономическа политика в краткосрочен и дългосрочен план съвпадат с тези на ИТН . 22| 9793 |27.07.2021 Проф. Витанов: В края на август - по 1500 заразени дневно, септември ще е критичен . 19| 3153 |27.07.2021 Проф. Кожухарова: Срам ме е от процента на ваксинираните медици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads