Реклама / Ads
24| 4163 |16.05.2021 НОВИНИ

Проф. Асен Балтов: Следва продължение. Тази пандемия няма да свърши до края на годината

.
Проф. Асен Балтов Източник: споткадър, Нова телевизия
Следва продължение. Тази пандемия няма да свърши до края на годината. При всички случаи ще има и трета доза от ваксините. Никой да не си мисли, че ще минем само с две дози. Това обясни по Нова телевизия шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.
 

„Хората имаха прекалено големи очаквания за еднодозовата ваксина, но нейната ефективност е много по-ниска. Ако искаш да придобиеш по-бързо сертификата е добра, но ако искаш да си осигуриш по-добра защита – изчакай. Аз лично предпочитам „Модерна“ и „Пфайзер“, уточни той.  

 

Проф. Балтов настоя, че „зелените коридори“ не трябва да бъдат спирани и представи данни за ваксинираните в София.

 

„Ваксинационният щаб все още не е отменен. Вероятно през следващата седмица много неща ще станат ясни“, коментира още шефът на „Пирогов“.

 

Що се отнася до новия здравен министър Стойчо Кацаров, проф. Балтов уточни, че все още не е имал среща с него.

 

„Функциите на Националния оперативен щаб бяха важни. Хората много бързо искат да забравят какво беше, но аз помня как в началото имахме около 1400 инфекциозни легла, не знаехме нищо за инфекцията. Беше предизвикателство за всички в Щаба да направим нещо, което да облекчи обстановката. И в момента продължаваме да приемаме болни с коронавирус“, отбеляза той. Според него решението на експремиера Бойко Борисов ту за спирането, ту за възобновяването работата на Щаба не било политически ход.

 

Излизаме от третата вълна с гордо вдигнато чело, но в петък г-н Тошко Йорданов ми направи много лошо впечатление с изказването си, че един хирург не може да бъде ръководител на Щаба. Проф. Мутафчийски не е просто хирург, той е лекар на армията“, добави проф. Асен Балтов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4937 |15.05.2021 Проф. Андрей Чорбанов: Тази есен аз ще представя ваксината срещу коронавирус пред световната научна общност . 5| 6708 |14.05.2021 Проф. Николай Габровски: Владимир Каролев има тежки травми на много органи . 14| 4452 |13.05.2021 Проф. Ангелов, сега вече можете да говорите за смесването на ваксини . 0| 3074 |12.05.2021 Има шанс за спасение на Брънековата къща в Ямбол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads