Реклама / Ads
0| 8076 |02.05.2018 НОВИНИ

Проф. Балтов за Фрог: За 1 г. в „Пирогов” каквото съм обещал, съм го направил

.
проф. Асен Балтов
За 1 година управление на „Пирогов” проф. Асен Балтов успя да свърши всичко, което е обещал. „Извършихме реформа на Спешното отделение, като разделихме потоците на планов и спешен. Въведохме единна регистратура за пациентите”, разказва пред Фрогнюз за работата си професорът.
 

До 2 месеца ще приключи преструктурирането на клиниките, така че да отговарят на съвременните стандарти. „Така ще доразвием специалности като гастроентерология, неврология и лицево-челюстна хирургия”, пояснява проф. Балтов.

 

„Оптимизирахме цените на обществените поръчки и прецизирахме договорите за абонаменти и услуги. Подписахме нов колективен договор, който гарантира едни по-добри основни трудови възнаграждения на всички работещи в „Пирогов”.

 

„Успяхме да направим медицинския център. В него ще работят лекари от „Пирогов”, както и общопрактикуващи лекари, които са сключили договор с него. Успяхме да инсталираме нов ангеограф, нов скенер, нов рентгеноскопичен апарат... Ремонтирахме първия и втория етаж на поликлиниката. Вече действа и центърът за видеонаблюдение”, изрежда свършеното под негово ръководство медикът.

 

Той подчерта, че след като е приключил ремонтът на детската хирургична и детската травматологична клиника, с 30% са се увеличи хлапетата, постъпили на лечение в тях. „Детето от Монтана, което снощи беше докарано с черепно-мозъчна травма, три болници бяха отказали да го приемат”, обяснява проф. Балтов за 7-годишното момче, пострадало сериозно при падане от колело.  

 

„С 25% са се увеличили болните в „Пирогов” в много тежко състояние. Те са с политравми и се нуждаят от комплексни грижи, които ние им осигуряваме. Превръщаме се с всеки изминал ден в Национален травма център, тъй като 88% от случаите са спешни, като 35 %  от пациентите не са от София. За миналата година са оперирани повече от 100 счупвания в областта на таза, дължащи се на пътнотранспортни произшествия и височинни травми”, каза още професорът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 29574 |02.05.2018 Бивш служител на МВР пред Фрог: Прокурор ми поиска подкуп от 4000 евро, след това се издигна в спецпрокуратурата . 7| 9329 |02.05.2018 Само във Фрог: Пиарът Урумов ”реже езици” в Министерството на отбраната . 7| 5602 |30.04.2018 Отказаха да регистрират съюза на проф. Божидар Димитров . 6| 6767 |27.04.2018 Тончо Краевски за Фрог: От запазването на властта зависи животът на Ким Чен-ун

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads