Реклама / Ads
11| 3762 |26.03.2021 НОВИНИ

Проф. Герджиков не изключва нови парламентарни избори наесен

.
Проф. Огнян Герджиков Източник: БГНЕС
Колкото повече приближава датата на изборите – 4 април, толкова повече се засилват съмненията дали изобщо ще може да бъде сформирано правителство. Не е ясно кой на какви компромиси е готов и почти всички политически партии си теглят своята част от чергата.
 

Според проф. Огнян Герджиков не е изключена възможността наесен да има нови парламентарни избори, които да се проведат заедно с президентските. Пред Българското национално радио той прогнозира ниска избирателна активност на изборите на 4 април и много трудно съставяне на правителство след това.

 

"Политическа нестабилност в условия на пандемия е нещо много неприятно. Дано политиците, които влязат в следващия парламент, да имат визия, че ще трябва да направят известно отстъпление заради стабилността на страната. Трябва да се обединят около една програма, която да е в името на България и да я следват. Теоретично е възможно програмно правителство, но това е сложно за прогнозиране. Добре би било да се направи широка коалиция, ако се види, че няма друг начин", смята бившият служебен премиер в кабинета на президента Румен Радев.

 

Огромното количество на хора с принадлежност към бившата Държавна сигурност той посочи като най-огорчаващото в листите на кандидатите за народни представители в следващия парламент. Според него и малкият брой юристи сред кандидат-депутатите не е добър знак. 

 

Що се отнася до работата на 44-тото Народно събрание, което от вчера е в историята, проф. Герджиков смята, че едно от малкото позитивни неща, които могат да се кажат за него, е, че той успя да завърши мандата си.

 

В качеството си на председател на 39 Народното събрание професорът беше категоричен, че продукцията на този парламент е с много ниско качество.

 

По думите му парламентаристите през последните години непрекъснато демонстрират непознаване, или неглижиране на правото.

 

Проф. Герджиков подчерта, че внасянето на проекта на управляващите за нова Конституция е било по абсурден за правото начин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4008 |25.03.2021 Проф. Дичев: След изборите България ще е в криза, но не и в опустошителна катастрофа . 6| 3538 |25.03.2021 Проф. Огнян Минчев: Мажоритарният вот няма да превърне политиката от Пепеляшка в принцеса . 17| 3999 |25.03.2021 Проф. Александрова: Още не сме наясно дали ваксината спира предаването на COVID-19 . 29| 7649 |24.03.2021 Проф. Велизарова: Човечеството полудя! Принципът „отвори-затвори“ само удължава пандемията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads