Реклама / Ads
7| 8756 |18.10.2016 НОВИНИ

Проф. Христова за Фрог: Ген. Радев търси реванш, Цачева – институционалната рамка

.
Политическите партии, които са до най-голяма степен готови да подкрепят кандидатите си, са ГЕРБ и БСП. Очаквано е първи тур да завърши с балотаж между Цецка Цачева и ген. Румен Радев. Радев като антисистемен кандидат на системна партия разширява подкрепата си. Цецка Цачева пък, която е системен кандидат на системна партия, не мобилизира все още достатъчно ресурса на партията. Това заяви пред Фрог нюз политическият психолог проф. Антоанета Христова.
 

Ситуацията с Плевнелиев и ГЕРБ може да се повтори при ген. Радев и БСП. В момента опитът за оттласкване на БСП от тежката криза се дължи на новия лидер и на едно непопулярно лице, което вбъдеще трябва да доказва капацитет и способности. Корнелия Нинова даде глътка въздух, но усилията й са затруднени от лошия старт на кампанията, от липсата на опит на кандидата и от някои допълнителни тактически грешки в кампанията.  

 

Това, което играе лоша роля вдясно, е РБ. Той създава много шум. ГЕРБ се опитва да задържи правителството, докато Блокът подава разнопосочни послания поради различните интереси на съставните му части. Очевидно е, че Трайчо Трайков отива назад в подкрепата, което поставя пред РБ нова ситуация, изискваща ново позициониране. Прави лошо впечатление емоционалната нестабилност на РБ през лицата на ДСБ. Това означава три неща: или политиците са лично включени в някакъв конфликт с ГЕРБ, който не е изваден на повърхността, или имат цел, която в момента не се изпълнява и която изключва ГЕРБ. Третата интерпретация е, че се опитват да отговорят на малкото привърженици на ДСБ, които са анти ГЕРБ. И трите интерпретации говорят за невъзможност да бъдат стабилни партньори в парламента. Поведението на РБ в момента е патологично и пречка за нормализиране на политическите процеси в страната. Нормалните политически процеси изискват кандидатите за президент да се сблъскат на идейно равнище, а не на лично или защитавайки малката си „градинка”. Проблемът на българската политическа система е, че по-малките партии у нас не мислят за политическото решаване проблемите на хората, а как да задържат малкото клонче, за което са се хванали във властта и как да останат фактор с възможности за манипулиране и изнудване.

 

Антоанета Христова направи психологическа характеристика на основните кандидат-президенти: „Най-ярък лидер е Красимир Каракачанов. Радев е от групата на неудовлетворените лидери, които търсят компенсация. Цачева е по женски коректен играч. И Марешки, и Велизар Енчев са родени лидери. Човек не може да се бори за президент, ако няма голямо его”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5443 |18.10.2016 Д. Димитров за Фрог: Големите лидери нямат шансове при криза . 4| 8729 |18.10.2016 Ахчиева пред Фрог: Москов договорил в Истанбул още ваксини и системата за пръстови отпечатъци /документи/ . 0| 5106 |18.10.2016 Проф. Чуков: В Мосул ИД ще загуби държавност . 1| 4401 |17.10.2016 Адв. Волева за Фрог: ИК и законите се правят по поръчка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads