Реклама / Ads
4| 4071 |21.02.2024 НОВИНИ

Проф. Йоаким Каламарис: Ако не бяхме ние и съдия Цариградска, едва ли щяхме да говорим за конкретни имена, свързани с Нотариуса

.
Проф. Йоаким Каламарис
Ако не бяхме ние и съдия Цариградска, едва ли щяхме да говорим за конкретни имена, свързани с Мартин Божанов - Нотариуса. Това заяви пред БНР проф. Йоаким Каламарис, икономист и бизнесмен, един от потърпевшите от машината за натиск. Разкритията продължават. Вече има две комисии – парламентарна и във Висшия съдебен съвет, за проверка на фактите по тази схема, превърнала се в "адска машина за натиск в съдебната система", както я определя съдия Владислава Цариградска.
 

"От двама различни адвокати ни и е предадено, че той се обажда, за да решава спорове. Ние не сме в Москва. Работата му като прокурор е да гледа делата на хората справедливо. Аз не твърдя нищо. Казвам каква е информацията, която ни е предадена от нашите адвокати в два различни случая, когато това лице е било районен прокурор и апелативен прокурор".

 

Проф. Йоаким Каламарис обясни защо едва сега проговаря: "Бизнесмените не излизат да говорят непрекъснато, без да изяснят ситуацията. Това може да ти провали бизнеса. Нито медии, нито друго пространство щеше да обърне внимание на хора, които са обвиняеми в процес. Друго е, когато си оневинен, да излезеш и да кажеш истината, различно е, когато има петно около твоето име".

Тези практики на притискане очевидно са били национален спорт, посочи бизнесменът.

 

"Беше ни трудно да разберем защо пред нас постоянно застават стени. Защо има нападки? Успяхме да си отговорим. Имаше такава наказателна правова бригада".

 

Проф. Йоаким Каламарис няма конкретни очаквания относно разплитането на случая, но се надява България да продължи да се развива корпоративно.

 

"Ние и съдия Цариградска с факти и доказателства сме посочили сериозен проблем, който държавата потвърждава, затова и приема оставки. Надявам се да оправят тези неща, за да може да инвестират сериозните чуждестранни компании, а не да циркулират пари с неясен произход. Когато един чужденец идва в България и знае, че няма кой да го защити, той няма да инвестира нито стотинка".

 

Той благодари на магистратите, които са работили справедливо по техните дела: "Не може да кажем, че всички са от една порода. Има български достойни магистрати. Време е да им се отвори пътя. Навсякъде може да има неморални процеси, но няма такова брутално присъствие на подобни хайки", заяви още той .

 

"Никъде в света, дори и в най-затворените общества, няма такива показни нападения", категоричен бе бизнесменът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2519 |21.02.2024 Финансистът Даниела Бобева: Ще има стрес, но плюсовете ще са повече от сливането на НАП и "Митници" . 1| 2484 |21.02.2024 Фон дер Лайен обяви, че няма да прави компромис със съюзници, които подкрепят режима на Владимир Путин . 7| 9088 |21.02.2024 Руски военен блогър разкри колко жертви е дала Москва при Авдеевка и се самоуби . 14| 9596 |21.02.2024 Тетяна Станева за ФрогНюз: Украинските българи обичат, воюват и умират за своя дом - Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads