Реклама / Ads
68| 9214 |04.08.2010 НОВИНИ

Проф. Юлиан Вучков: Иван Костов е най-добрият ни политик

.
Юлиан Вучков няма време за почивка на море, тъй като обмисля темите и гостите за възкръсналото си предаване "Времена и нрави" по Канал 3. Той призна Иван Костов за най-добър политик, но грешката му била в масовата приватизация. Професорът е възмутен от сутрешните блокове по националните телевизии, които били скучни.
 
Най-популярният телевизионен водещ у нас професор Юлиан Вучков отново се връща на екран. След като беше в Канал 2001, СКАТ, ТВ2 и ББТ, от 7-ми септември той започва предаване в Канал 3. Специално за Frognews.bg професорът сподели, че вече е говорил с шефа на медията Сашо Диков за запазването на формата "Времена и нрави", както се казваше предаването му преди да падне от ефира на настоящата ПРО.БГ. Вучков подчерта, че отново ще вземе праймтайма, но този път това ще бъде във всеки вторник от 20:30 часа, а не както преди - в неделя. "Форматът се запазва. Отново ще съм на екран два часа и половина. В началото ще започвам с редовния си коментар по актуални теми от България и света, след което ще включвам зрители, а накрая ще имам интересни събеседници - доктори, юристи, политици и общественици", каза професорът. Във "Времена и нрави" отново ще бъдат канени певци, музиканти и хора на изкуството, които ще пеят и свирят на живо.

"Със Сашо Диков се разбрахме да не правим "Времена и нрави" в неделя, тъй като тогава, въпреки че хората ме обичат, повечето по това време се прибират от почивки или от провинцията. Решихме, че вторник е най-идеалното време. Виждате ли Славчо Трифонов кога започва? Или онези "Господари на ефира"? Аз отново взимам най-гледаното време. В осем вечерта хората няма какво да гледат! Националните телевизии дават само турски сериали", гневи се Вучков. Той призна, че тепърва ще си включи цифрова телевизия, тъй като в момента не можел да гледа Канал 3. Професорът допълни, че до няколко дни ще си прекара и интернет в дома си, за да следи "изкъсо" всички новинарски сайтове. Въпреки ангажимента си към "най-гледаната кабелна телевизия", по думите му, Юлиан Вучков нямало да напуска редовните си петъчни "круизи" в икономическата EBF, където има рубрика в сутрешния блок.

"Милен Цветков и Сашо Диков се съгласиха да бъда и в двете телевизии", потвърди Вучков. Преди да отиде в икономическата медия, той бе редовен коментатор в Нова телевизия, от където бе освободен след напускането на Цветков. "Майка плаче - грамофон свири... Това, според вас, сериозно ли е, което се случва в момента в "Здравей, България", коментира смяната на водещите Лора Крумова и Коко Стойнов с Витомир Саръиванов и щерката на милионера Николай Гигов - Ели. Професор Вучков не скри критиките си и към останалите сутрешни блокове, които не е трябвало да работят през цялото лято. "Кому са нужни безсмислени гости сутрин? Нека да пуснат някой хубав филм, в момента парламентът е във ваканция. Няма смисъл от всичко това", добави той. 

В разговора с него професорът не пропусна да разкритикува остро властта в лицето на Бойко Борисов, Георги Първанов и Цветан Цветанов. "Най-умният политик у нас е Иван Костов. Но той много се изложи с масовата приватизация. В момента всичките си идеи, които предлага, са много точни за българската икономика и финанси, но не се реализират от Симеон Дянков", каза още телевизионерът по повод изминалата 1 година от управлението на ГЕРБ. Според него при Стефан Софиянски положението било същото. "През 1997 година, когато беше министър-председател на служебното правителство, се справяше добре, но се изложи като кмет. Види ли ме в публиката на някой концерт обаче, той става, и леко ми кимва, за да ме поздрави, макар че много съм го критикувал. Той е много умен, много интелигентен, ценител на изкуството, но в същото време - алчен", подчерта Вучков.

Професорът беше преди две седмици гост в предаването "Сеизмограф" в БТВ. "Бяха се обадили на 13 бивши и настоящи министри! Никой не се е съгласил да гостува при Светла Петрова, защото в студиото щял да бъде професор Юлиан Вучков. Аз плаша властта, защото й казвам цялата истина в очите, и не спестявам нищо. Аз винаги съм обективен, въпреки, че клакьорите на Първанов ме изкарват какъв ли не", допълни Вучков. Най-известният професор не скри и възмущението си от химна на МВР, който бе изпят от естрадния корифей Веселин Маринов. "Прекланям се пред любовната лирика на Ефтим Ефтимов, но такава поръчкова глупост не съм очаквал. Тончо Русев е написал толкова хитове, но тук наистина се изложи", заяви още ТВ-водещият.

Той не вярвал, че цялата история около написването и представянето на МВР-химна е било безплатно, както обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. "Жалко е да се пише химн за ведомство, министерство или агенция... Нека да направят химн за актьори, за лекари, за войници, въобще за хора, за човеци. Те, седнали да пишат оди за една канцелария, за една сграда! Едно слагачество. Всичко се прави за пари", коментира възмутено професор Юлиан Вучков. В заключение той сподели, че през това лято няма да си позволи почивка, тъй като трябва да подготвя темите и да търси гостите за новото си предаване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 5801 |21.07.2010 Ив. Костов: Не съм се издигал за президент, но трябва да се поема отговорност . 19| 4618 |16.07.2010 Борисов и Дянков контра на Костов за МВФ . 21| 5195 |16.07.2010 Костов: Лобисти губят времето на премиера . 40| 7073 |15.07.2010 Костов и Цветанов нападнаха Станишев, питат го дали е бил зарзаватчия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads