Реклама / Ads
0| 3878 |15.10.2018 НОВИНИ

Проф. Михайлов: Вотът на недоверие е за катастофата в здравеопазването, не за намеренията

.
Проф. Георги Михайлов
”Вотът на недоверие не е отправен към намеренията, а е насочен към провала в здравеопазването, който е много сериозен и едва ли има български гражданин, който не е наясно, че нещата в тази сфера са катастрофални”.
 

Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Георги Михайлов пред БТВ. "Нищо добро не се е случило в българското здравеопазване, нито в  последните 9 години, когато управлението на страната, включително и здравеопазването, се доминира от ГЕРБ, нито в периода от началото на работата на 44-тото Народно събрание"- изтъкна той. Припомни, че нито информационната система, нито централизираните търгове за медикаменти, нито централизираната система за доставка на медицински изделия, нито програмата за спешна помощ, която се дискутира от 2015 г. -досега са реализирани. Професорът обясни, че България е с най- тежките показатели, които характеризират здравеопазването на територията на Европейския съюз- смърност, средната продължителност на животa, показателите за предотвратима смъртност, за детска смъртност. "И всичко това е част от другия голям проблем в България- демографската катастрофа", отбеляза Михайлов.

 

"Вотът е внимателно обмислен, сериоазно дискутиран и днес той беше внесен под формата на документ, който съдържа всички  наши аргументи", коментира Георги Михайлов. Той припомни, че трябваше да бъдат представени структорни реформи в управлението на здравеопазването и на здравноосигурителния модел. "Представени са само проблемите на здравноосигурителния модел, предложенията на управляващите  не се приемат нито от експертите, нито от българската общественост", коментира Михайлов и допълни, че това е видно и от социологическите проучвания. Той каза, че алтернативата е показана във "Визия за България". "Ние целим да предложим модел, който да бъде консенсусен, тъй като медицината е глобален фактор в политиката в света", категоричен бе проф. Михайлов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4417 |11.10.2018 Проф. Ангел Димитров: Фалшива новина е, че Македония иска промяна в учебниците . 3| 5949 |10.10.2018 Проф. Александрова: Искат да фалират най-голямата онкологична болница . 10| 5797 |10.10.2018 Проф. Пантев: Нагло е условието да се извади Македония от учебниците по история . 0| 3806 |08.10.2018 Проф. Генчо Начев: Демонополизация на НЗОК с декрет е много опасна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads