Реклама / Ads
25| 7129 |28.04.2021 НОВИНИ

Проф. Минеков: Избрахме краткия път на агонията и сбогуването с шайката. Бързо към нови избори!

.
проф. Велислав Минеков Източник: стопкадър, Евроком
Играта е видима за всички. Постепенно се сбогуваме с бившата управляваща партия. Бързо към нови избори! Те обаче няма да са същите. Този път няма да бъдат управляване от мошеници – от тези, които плащаха на цели фамилии, кланове и махали, смята проф. Велислав Минеков.
 

Според него в момента се получава разводняване на законопроекти. „Масови странни желания - мажоритарен вот, 1 лев субсидия, може да се намалят и депутатите, което е опасно. Мен ако ме питате те трябва да се не 240, а 440, за да няма толкова корупция у нас. Невъзможно е да се случи всичко. Единствената пътека трябва да е само Изборния кодекс, разпускане на парламента, служебно правителство и нови избори.“ По думите му това служебно правителство ще бъде военновременно. Войната щяла бъде тежка, всячески, щяло да има подли номера.

 

Според него опитът за каквото и да е ново правителство би дало живот на ранените. Проф. Велислав Минеков обаче е спокоен, защото това е малко вероятно да се случи. „Избрахме краткия път на агонията и сбогуването с шайката“, категоричен бе той в предаването „Честно с Люба Кулезич“.

 

„Нека не се вслушваме в тези врачки, които са накацали отвсякъде под формата на политолози, социолози и антрополози. Политиците се разпасаха, но платеният обслужващ персонал е по-неприятен. Ако забелязахте, това колко е лошо да няма правителство, беше повторено от цялата върхушка на ГЕРБ“, призова проф. Минеков, като разказа за поискани от социологическа агенция 400 000 лева за проучване преди изборите.

 

Що се отнася до тона на Борисов в последно време, проф. Минеков го определи като циничен.

 

„Нещата днес имаха особена характеристика. Завръщаме се към тройната коалиция. Да ви припомня, че имаше една монархо-комунистическа коалиция, тройно подобна. Сега вместо монарха, това е Борисов“, смята той.

 

Днешната акция на ВМРО пред парламента професорът определи като неофашизъм.

 

„Странна група от крещящи хора. Слава богу, че тези нещастници са извън парламента, защото те унищожиха отношенията ни с всички балкански държави. Нямаше балканска държава, на която не са посегнали – македонци, гърци, сърби“, припомни той. Проф. Минеков беше категоричен, че ВМРО няма да влязат в следващия парламент. „Забравете за бутащи баби. Ще останат с имотите си и с малко спестявания. Похарчиха много. На нови избори може и да се появят други популистки организации, може би между тях и някои опасни“, коментира той.

 

Според него няма логика президентът да прескочи БСП при даването на третия мандат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5133 |28.04.2021 Проф. Ангелов се отметна: COVID не е особено опасна инфекция и никога не е била третирана като такава . 5| 3156 |28.04.2021 Проф. Румен Гечев: Планът за възстановяване има изключително значение за България и трябва да бъде внесен в ЕК навреме . 4| 3561 |28.04.2021 Проф. Кожухарова: Няма причини да се удължава извънредната епидемична обстановка . 14| 6157 |27.04.2021 Проф. Милан Миланов: Отвратен съм до повръщане от ситуацията, на която са поставени колегите ми лични лекари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads