Реклама / Ads
16| 9524 |05.06.2020 НОВИНИ

Проф. Николай Радулов: Войната на Божков срещу Борисов е като изстрела на крайцера ”Аврора”

.
Проф. Николай Радулов
Всяка битка с държавата е обречена, но тук има няколко особености. Първо, държавата трябва да иска да спечели и второ, този, който атакува, трябва да е под нейната власт. Видяхте как Божков си тръгна без никой да го спре и отиде в държава, която няма да го екстрадира. Войната на Божков срещу Борисов е като изстрела на крайцера ”Аврора” - гръмва, но не уцелва нищо. Всъщност, целта на Божков е това - не да уцели нищо, а да се договори с властта.
 

Това заяви в предаването "Тук и сега със Светла Петрова"  експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов, който смята, че Божков е по-умен от всички управляващи взети заедно.

 

"Получава се като с Тодор Живков - той се криел, но никой не го търсил. Или с Брендо, който го издирват три държави, а той през лятото е на море, а сега строи хотел в центъра на София",  коментира експертът.

 

"Забележително е, че държавата не подава необходимите документи за да качи Интерпол Божков за издирване с червена бюлетина. За Арабаджиеви нямаше 6 месеца бюлетина в Интерпол", напомни Радулов. 

 

По думите му Божков няма голям проблем в момента - парите му, които са блокирани в България, са една минимална част от притежаваните от него.  "Друг бизнес Божков няма - когато се захвана с хазартния бизнес, той спря целия наличен физически бизнес на българска територия - защото се страхуваше, че той ще му създаде проблеми, примерно бизнеса в сектора на строителството ", обясни още Радулов.

 

"Най-вероятно е Божков и държавата да се опитват да се договорят в момента. Въпреки, че има 18 повдигнати обвинения, това няма да е прецедент - през последните 10 години сигурно имаме десетина много шумни ареста, при които задържаните заподозряни биват освободени още на етапа взимане на мярка за неотклонение. Всички случаи с митничари, например, са такива", заяви Радулов. 

 

"Васил Божков е достатъчно подготвен за такава борба. Той има собствена служба за сигурност и всички знаят това, тъй като в нея работят бивши колеги от националните служби за сигурност. Той има хора, които се занимават с анализ - Славчо Марков от БОП. Има група, която се занимава с проучвания. Човек, който има милиард и нещо в банки, може да си позволи всичко това", напомни Радулов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 10728 |04.06.2020 Проф. Чирков: COVID-19 е манипулиран, създаден е да бъде агресивен . 18| 8434 |04.06.2020 Проф. Ивайло Дичев: С плашенето от Щаба се получи Парадокса на Хитлер . 5| 6802 |04.06.2020 Николай Марков: КЕВР е бронираната жилетка на Борисов . 10| 5616 |04.06.2020 Проф. Кантарджиев: Сега трябва да се лекуват психическите поражения на тези, които не са си взимали хапчетата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads