Реклама / Ads
6| 3729 |18.04.2021 НОВИНИ

Проф. Радка Аргирова: Налице е страхотна търговска война за ваксините

.
Проф. Радка Аргирова Източник: БНТ
На лице е една страхотна търговска война за ваксините, смята проф. д-р Радка Аргирова по повод съмненията и атаката около „АстраЗенека“. Специалистът напомни, че връзката между тромбемболията и тази ваксина не е доказана.
 

„Трябва много добре да се разбере какъв е маханизмът за възникване на тези съсиреци, но връзката на възникване с ваксината все още не е ясна“, уточни проф. Аргирова пред Българската национална телевизия.

 

Тя коментира, че и при „Пфайзер“ и „Модерна“ има случаи за алергични реакции, но и двете ваксини продължават да се използват.

 

„При втора игла на „Пфайзер“ пък се наблюдава проява на симптоми на коронавирус. Те са леки и не представляват опасност. Такива случаи има и в България“, потвърди проф. Аргирова.

 

„В световен мащаб от 16 000 ваксинирани с „Пфайзер“ 1.13% са получили признаци на заразяване. При „Модерна“ процентът е 0.97%“.

 

Проф. Аргирова препоръчва поставянето на втора игла на „АстраЗенека“, особено ако при първа игла организмът е понесъл добре ваксината.

 

Те обаче не препоръчва смесването на ваксините.

 

„Това са различни ваксини, различни технологии, с различни вещества“, предупреди специалистът.

 

„Национален оперативен щаб за борба с коронавируса трябва да има. Той трябва да е съставен от специалисти, да има поставени цели и начертани стъпки за постигането им“, категорична бе проф. Радка Аргирова, изразявайки недоумение от разпускането на НОЩ преди два дни.

 

По думите й нито хората, нито тя са уверени, че навреме се прави затваряне и отваряне. Аргирова се е дистанцирала по време на предизборната кампания, включително и от участия по медиите, защото в това време всичко е отивало към политика, а тя не желае да се занимава с това, а с професията си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3837 |16.04.2021 Бабикян за проф. Ангелов: Държи се като санитарен инспектор, не като министър . 7| 3408 |15.04.2021 Проф. Герджиков: Голямата надежда в новото НС е Ива Митева, но една птичка пролет не прави . 4| 3457 |14.04.2021 Проф. Сербезова: Сега берем плодовете на недоверието и на недостатъчните инвестиции в здравеопазването . 5| 3341 |14.04.2021 Проф. Топалов: Властта мълчи за идеята 14 април да стане официален ден на Раковски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads