Реклама / Ads
4| 4837 |14.04.2020 НОВИНИ

Проф. Радка Аргирова: Все повече работодатели искат да тестват работниците си

.
Проф. Радка Аргирова
От въздуха не можем да се заразим. Можем да се заразим от аерозолните малки капчици, които отделяме докато говорим или кихаме. Това каза проф. Радка Аргирова пред Тошко Йорданов по ТВ 7/8. Ето какво каза още тя за борбата с коронавируса:
 

Тези мерки са добри. Но те според мен не са достатъчни. Не че осъждам някого. Имам съображения по отношение на следното -13 април мина т. е. един месец от обявеното извънредно положение. Защо не излезе Щабът с отчет или разбор, ако искат да го нарекат. Каква задача си поставихме на 13 март, изпълнихме ли я, защо, кое ни липсва, средства ли, хора ли, капацитет ли?! Съвсем в погрешна посока се разрази спора между Щаба и специалистите, включително и в мое лице. Защо се обърна разговорът за бързи и бани тестове. Тези работи са ни ясни, не ни е за първи път. Въпросът е целта каква е. Когато  знаем целта, знаем и какъв тест да използваме.

 

По отношение на населението-добре, социална изолация, маски. Но нищо не бе направено за знанията, уменията на медицинските кадри. Едва сега излезе едно голямо съчинение на медицински съвет, което е добро, но не е съвършено. В педиатрията и АГ-то какво е? Това трябваше много по-рано да стане. Хем е достатъчно, хем не е.

 

Ще имаме по 10-30 заразени, докато не се тръне на масов скрининг. Ще добием представа от хода на епидемията.  Изпуснахме първата фаза-тя се нарича вносна. Сега сме в стадия на локално разпространение. Ние сега трябва да знаем някъде отиваме. Какъв процент от хората са се срещнали вече с вируса и дари те могат да отидат и да изпълняват своите задължения. Малък е броят, защо е малко скринирането.

 

Дават се цифри колко са оздравелите и изписани.  Германия докладва, че оздравелите са повече от заразените. Ние към това се стремим. Възрастните, би могло да се препоръча по-дълго време да пазят дома. Младите хора, които са били под въздействие на вируса, но ние не знаем колко са. Никой не послуша, че трябва да се тестира.  Цифрите са хубави, но трябва мерки и разбор.

 

На порции на порции ще започнат да пускат хората, да ги освобождават от дома. Търсят мнението ми работодателите. Те губят и съща са хора и искат да запазят работниците, работата и приходите си. Предложих, но идеята не е моя, да се тестират работниците им на 10-14 дни. Вече доста хора пожелаха да се възползват от това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 21916 |13.04.2020 Петиция в подкрепа на обвинената от прокуратурата проф. Асена Стоименова . 60| 11850 |13.04.2020 Проф. Асен Балтов: Това не е грип, до 10 дни случаите ще започнат да се увеличават . 17| 6766 |12.04.2020 Проф. Стоименова: Въпросът е на кого станаха неудобни фармацевтите . 6| 4715 |12.04.2020 Проф. Радостина Александрова: Експериментира се с четири терапии за COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads