Реклама / Ads
0| 5826 |24.04.2016 НОВИНИ

Проф. Слатински: Олигархична България нехае за протеста на нормалните българи

.
Българите в реалната, нормална България заедно с българите в чужбина протестират, искат си демокрацията. В откъснатата от реалността, олигархична България властта нехае за тях и системно и систематично ограничава, изпразва от съдържание и унищожава демокрацията, пише в блога си професор Нниколай Слатински.
 
Хората в реалната, нормална България искат професионално, компетентно, почтено и некорумпирано управление, смята той.

Ето и останалата част от анализа на професор Слатински:

В откъснатата от реалността, олигархична България се протежират партийни парашутисти, шуробаджаначески недоразумения, невинни в свещената си простота създания, безпросветни калинки, а некомпетентността и непрофесионализмът на всички нива на държавната и общинските администрации се превръща в пряка дългосрочна и стратегическа заплаха за националната сигурност и бъдещето на страната.

В реалната, нормална България са жизнено необходими качествено здравеопазване, европейско образование, развита наука, съвременна култура, солидарна социална дейност.

В откъснатата от реалността, олигархична България здравеопазването се превръща в репресия спрямо обикновените хора, образованието се превръща в търгашество, науката се превръща в груба житейска грешка за занимаващите се с нея, културата се превръща в парад на пошлостта и кича, социалната дейност се превръща в осъждане на вегетиране и изтласкване от живота на цели прослойки хора – бедни, болни, нещастни, деца с увреждания, пенсионери, безработни.

В реалната, нормална България хората се радват на истински футболни емоции, пълнят трибуните, оценяват себераздаването по достойнство, отиват си от стадионите с грейнали лица, побеждават най-добрите.

В откъснатата от реалността, олигархична България отборите на олигархията с радват на бащинска грижа от властта, на несметни публични финанси за техните хобита – трибуни, А сектори, тревни покрития, вертолетни правителствени разходки за сметка на данъкоплатците, укриване на данъци, водене под строй на знайни и незнайни спонсори, провинили се с това, че искат да развиват бизнес в България и заради тази цел накарани да участват в схеми за пране и присвояване на пари; и накрая на съответния пореден, безвкусен и уреден мач, може да се каже както в добрите съветски времена: „Мачът завърши наравно, но победи дружбата!“. Вечната и нерушима олигархична дружба!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5181 |24.04.2016 Проф. Гайдарски се съмнява в кражбата от фонда за деца . 0| 5679 |23.04.2016 Проф. Константинов: Задължителното гласуване няма да е задължително . 0| 5372 |22.04.2016 Проф. Пилософ: Конспиративни тези се тиражират за Фонда за лечение . 0| 4849 |20.04.2016 Бърза рокада! Проф. Пилософ стана шеф на Фонда за лечение на деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads