Реклама / Ads
29| 6308 |13.12.2021 НОВИНИ

Проф. Светослав Ставрев: Няма време за 100 дни толеранс, кабинетът да започне с главния прокурор

.
Проф. Светослав Ставрев
По думите на анализатора няма политическо време да се дават 100 дни толеранс на кабинета ”Петков”. ”Държавата се нуждае от сериозно прочистване и то трябва да започне с главния прокурор”, заяви професорът по публична администрация Светослав Ставрев.
 

"Преминаваме от един етап на програми, планове и обещания, т.е. словесни модели на бъдещето, към практическа работа по изграждането на това бъдеще. То ще тества надеждите на хората, че ще се случи нещо в страната, което досега не се е случвало - да се сменят правилата на играта. Палещо е онова, което предстои пред това даващо надежди правителство. Много са рисковете пред него", каза още пред БНР анализаторът.

 

"Тези, с които новото правителство обещава да се бори, са още на власт. Те не са паднали от власт. Те са навсякъде в администрацията, навсякъде в правораздаването, почти навсякъде в бизнеса. Те са скрити в самото правителство - тепърва ще излизат сигнали за зависимости на хора от новото правителство от скрити сили в обществото".

 

Според него правителството ще се сблъска с яростна опозиция на своята дейност - и от опозицията в НС, и от онези сили в обществото, които стоят зад бившите управляващи.


Проф. Ставрев посочи, че няколко месеца ще са необходими, за да се види дали избраното правителство може да работи: "Защото то може да е чудесно изглеждащо, но може да не може да работи".


Като още една загадка той определи как обществото ще подкрепи новия кабинет: "Следват много болезнени за голяма част от обикновените хора реформи. ... Не е важно само да подкрепяш на думи новата власт, а да приемеш, че ще се лишиш от някои привилегии, в името на всички".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3146 |12.12.2021 Проф. Кожухарова: Четвъртата вълна затихва. 30% от населението е ваксинирано . 10| 3374 |10.12.2021 Проф. Ива Христова: С Омикрон ще дойде и пета вълна в България . 1| 3490 |10.12.2021 Проф. Гайдарски: Д-р Петров говори едно, а министър Кацаров обратното за тестовете и детската болница . 5| 3705 |09.12.2021 Проф. Боян Биолчев: Министър Кацаров унищожава Медицинския факултет към СУ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads