Реклама / Ads
39| 10873 |12.06.2021 НОВИНИ

Проф. Тодор Кантарджиев саркастично: Някой много яко настъпи мотиката

.
Проф. Тодор Кантарджиев
Нищо трагично и драматично не е станало. Дай Боже на всеки така да го изпратят. Молбата ми е - колегите вече демонстрираха своето отношение. Не бива да се създават проблеми на министерството. Там кипи законотворчество. Това каза проф. Тодор Кантарджиев по БНТ. По време не цялото си интервю, той не скри сарказма си към служебния министър Стойчо Кацаров.
 

С един колега се срещам и му викам на майтап: „Сега ще излизаме ли отпуска или няма да излизаме?“. Вижте сега какви страшни работи стават в министерството. Какви съветници има? Да ти дават акъл да търсиш „махна“ на предишните. Хората си завиждат, бе. Никакъв героизъм не е проявил министър Кацаров. Той беше в правителството на Иван Костов като  зам.-министър. 

 

От тогава израсна в областта на пациентската дейност. Имам положително отношение към пациентски организации. Защо не се въведе специалност-пациент за някои лекари, които дълги години са се отдали на пациенти. Малко съм резервиран като видя лекар да представя пациентски организации. Аз съм си аз, аз съм си лекар, сега ще видя с какво ще се занимавам. Поканиха ме, благодаря им. След време ще реша.

 

Настана такова време, че ако не си заплашен с отстраняване, значи си никой. Някой настъпи мотиката. Ама много яко. Важно е да не повтори. Че при нас обикновено не минава с едно настъпване.

Трябва да се наблегне на имунизацията. Трябва да са по 50 000 на ден. Правилно се насочиха към възрастни и трудно подвижни.

 

Становищата по времето на Борисов излизаха като баланс на политическите решения и това, което предлагахме ние. Новото ръководство малко да попремислят заповедите, да не се сменят с часове. Да държат имунизацията, да мотивират хората за това и да има повече ваксини, отколкото се прави досега.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4592 |11.06.2021 Поптодорова: ”Магнитски” е като камъче във водата. Трябва да започнем от записите, подръка са ни . 20| 7731 |10.06.2021 Проф. Минеков обвини Кошлуков в лъжи в ”Още от деня” по БНТ . 11| 4500 |10.06.2021 Проф. Минчо Христов: Трябва да направим всичко необходимо ГЕРБ да не се върне на власт . 22| 3440 |09.06.2021 Проф. Тагарев: Армията и авиацията ни вече 32 години разчита на стари бойни платформи от съветско време

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads