Реклама / Ads
3| 3319 |26.05.2021 НОВИНИ

Проф. Топалов: Ако С. Македония влезе в ЕС, ще бъде Троянски кон на Русия

.
Кирил Топалов
”Много хора бъркат Европейския съюз със Съветския съюз. Мечтите на нашите приятели и родни от Република Северна Македония ЕС да ни наложи да ги пуснем да започнат преговори е доста суетна и неизпълнима”. Това заяви пред БНР проф. Кирил Топалов, член на Смесената комисия, която има за цел да реши историческите спорове между България и РСМ.
 

Той коментира, че в ЕС са наясно, че "тази държава не се е реформирала нито на милиметър от онзи тоталитарен комунистически модел в бивша Югославия, който я беше формирал и я управлява и до днес:

 

"РСМ е най-нереформирана държава от бившите югославски републики".

 

Проф. Топалов припомни, че инициативата за присъединяване на Западните Балкани към ЕС е българска - на предишното правителството:

 

"Ние сме имали винаги най-доброто братско, приятелско, роднинско намерение и желание към тази държава... Тя не може да се отнася така към майка си - България. Тя трябва трябва да се отнася към нас с уважение, както към всяка друга държава, но тя не се отнася както към всяка друга държава, а се отнася с дълбока омраза и ненавист".






Кирил Топалов беше категоричен, че ако една нереформирана тоталитарно-комунистическа държава влезе в ЕС, тя ще бъде Троянски кон на Русия и на всички сили, които искат да дестабилизират Европейския съюз.

 

Според него дори и управляващите в Северна Македония да решат да сменят рязко политиката си към България, обществото там не е готово да направи това нещо.

Той изказа подозрение, че политическите ръководители и на управляващата партия в РСМ, и на опозиционната искат реално страната да влезе в ЕС, защото държавата е "потънала в корупция, а с влизането в ЕС корупцията ще бъде контролирана, поне до някаква степен".

 

Проф. Кирил Топалов не очаква България да отстъпи от позицията си по отношение на започването на европреговори на РСМ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3179 |26.05.2021 Проф. Минчо Христов: ББР дава кредити на свои хора с ниски лихви . 7| 3382 |25.05.2021 Проф. Минчо Христов: БСП достойно защитаваха исканията на хората в парламента . 24| 4973 |25.05.2021 Проф. Минеков: Могат да ме предизвикат да поискам оставката на Емил Кошлуков . 2| 3134 |25.05.2021 Проф. Велислав Минеков: Специален полицейски отряд ще охранява културното наследство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads