Реклама / Ads
4| 5701 |02.02.2018 НОВИНИ

Програмист, хирург и мениджър се явиха на прослушване за политическия проект на Слави

.
Слави Трифонов
Програмист, хирург и мениджър се явиха на подбора на Слави за политическия му проект.
 

 На живо във фейсбук на страницата на Слави Трифонов в момента се излъчват интервютата с тях. Риалити събитието протича по добре познат сценарий от други инициативи на "Шоуто на Слави". Кандидатите сядат на столче пред гологлавия водещ, представят се и споделят възгледите си, отбелязва "Офнюз".

 

За разлика от другите формати обаче в "политическото жури" не са сценаристите на предаването на Трифонов, а учени, които шоуменът от Учиндол представи като "хора с изключителни качества, които живеят в чужбина, но продължават да милеят за това, което се случва у нас".

 

При подбора на кандидат-политиците помагат Атанас Раденски, професор от университет в Ориндж Каунти, Йордан Бъчваров, биолог, мениджър на лаборатория в САЩ и Иван Нинов, генерален мениджър в университет в Доха, Катар.

 

Трима от първите четирима, допуснати до интервю, се оказа, че са живели и учили в чужбина.  Първа пред Слави и журито застана Неда Калчева, която е програмист. Тя разказа, че родителите ѝ са артисти и че е отраснала в Солун преди да продължи образованието си в САЩ.

 

"Темата, която ми е близка, е електронното управление. За мен начинът да се оправим в България е да създадем невъзможност да се краде и да има корупция. Законите не са достатъчни, необходимо е да изпреварваме събитията. За това могат да ни помогнат блокчейн технологиите, каквито в Естония се използват от 10 години", обясни Калчева.

 

Следващият кандидат-политик бе Петър Анастасов, 47-годишен от Ботевград. Той се оказа хирург, живял в Америка, специализирал клинична неврофизиология в Далас. "Преди 7-8 години се завърнах. Викат ми Комара. Като се качих на колата в САЩ и спрях да спортувам станах така", обясни пълничкият мъж.

 

Той обясни, че вече трябва да мислим з а децата на нашите деца. "Трябва да се борим за бъдещето. Имаме отрицателен прираст - на 100 000 починали 46 000 родени. Здравеопазването трябва да се натисне и да се промени из основи. Най-важно е да има конкуренция на Здравната каса. Трябва да има няколко, но с участие на държавата, посочи Атанасов, когото Слави определи като "голям сладур".

 

След него пред Слави застана Иван Шишков, който се оказа на 31 г. от Севлиево. Той обясни, че е мениджър за Източна Европа в британска логистична компания, икономист, специалист по застраховане.

 

Живко Седларски, на 37 години, от София се оказа, че също е емигрант, който се е завърнал у нас. Той завършил данъчно право във Франция и работил за голяма кантора в Париж и Мароко. От 2010 г. обаче се върнал в България, оженил се и вече имал две дъщери.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4719 |04.12.2017 Григор Димитров скъсва с мениджърската агенция на Роджър Федерер . 0| 5599 |01.11.2017 Жестоко пребиха шеф на хирургия в Бяла Слатина . 1| 3905 |08.05.2017 Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България изнесе лекция за енергийната регулация и либерализация на пазара . 2| 3805 |22.03.2017 Глоба от 1500 лв. за заловен с подкуп онкохирург реши съдът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads