Реклама / Ads
3| 2517 |24.08.2024 НОВИНИ

Прокопенко: Борете се да върнем братята ми от "Азов", както те се бориха за независимостта на Украйна в Мариупол

.
Дeнис "Редис" Прокопенко
"Докато заспивате тази вечер в уютните си домове, свободни от вертухаи, разпити и мъчения, помислете дали наистина разбирате какво означава независимост и дали осъзнавате цената, която плащаме за нея. Това няма да утеши семействата на онези, които днес за трети път празнуваха Деня на независимостта в плен. Това няма да улесни престоя на моите братя в руските затвори. Но може би ще ви помогне най-накрая да решите да се борите за Азов по време на следващите преговори, както се бориха за независимостта на Украйна в Мариупол", пише командитър на "Азов".
 

Денис Прокопенко, с позивна "Редис", командир на 12-а бригада специални сили "Азов" на Националната гвардия на Украйна, Facebook. Преводът и заглавието са на редакцията на ФрогНюз.

 

Украинците винаги връщат дълговете си. Но дали украинците винаги държат на думата си и връщат затворниците си?


Путин трябваше да намали натиска вътре в Русия и да запази лицето си, като върне пленените в Курск военнослужещи.





Отговорниците за размяната от украинска страна трябваше да организират медийна „победа“ за празника, в съответствие със съветските традиции.


В тази формула нямаше място за пленените азовци, които чакат обещаните размени повече от 2 години.


Въпреки факта, че има огромно искане от страна на обществото в Украйна за връщането на тези, които през 2022 г. в Мариупол направиха всичко, за да може Украйна да продължи да съществува, и днес празнуваха Деня на независимостта, а не „деня на националното единство“.


Въпреки факта, че самите руски затворници поискаха да бъдат разменени за азовците.


Въпреки факта, че украинският преговорен екип имаше огромни лостове за влияние по време на тази размяна, говорейки от позицията на силата.


Нищо от това не беше използвано. При днешната размяна отново няма войник от "Азов". Изгубени са ценен шанс и време.


Какво струват всички помпозни думи, изречени днес, ако нито един от 900-те верни украински войници, с които се отнасят по най-лошия възможен начин в руски плен, не се е завърнал у дома?


Денят на независимостта на Украйна трябва да бъде преди всичко ден на благодарността. Благодарност към тези, които са се посветили на защитата на Украйна. И не на последно място към тези, които спасиха независимостта на Украйна, изпълнявайки заповеди в абсолютно безнадеждна ситуация. Те бяха напълно обкръжени, без достатъчно оръжие и медицински материали и изправени пред значително превъзхождащи ги вражески сили.







Днес Украйна се провали на този тест за благодарност. Задачата не е изпълнена. Следващият опит ще струва още повече.


Докато заспивате тази вечер в уютните си домове, свободни от вертухаи, разпити и мъчения, помислете дали наистина разбирате какво означава независимост и дали осъзнавате цената, която плащаме за нея. Това няма да утеши семействата на онези, които днес за трети път празнуваха Деня на независимостта в плен. Това няма да улесни престоя на моите братя в руските затвори. Но може би ще ви помогне най-накрая да решите да се борите за Азов по време на следващите преговори, както се бориха за независимостта на Украйна в Мариупол".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2807 |24.08.2024 72 часа до развръзката – служебен кабинет "Главчев-2". Кои имена са в рулетката за вътрешен министър? . 4| 2356 |24.08.2024 20 леви формации около БСП ще се явяват заедно на изборите . 1| 2840 |24.08.2024 "1,5 милиона долара от експлоатацията на 17-годишно момиче". Румъния иззе луксозни автомобили от Тейт . 0| 2323 |24.08.2024 22 минути: Медицинският хеликоптер помогна на жена с тежка черепно-мозъчна травма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads