Реклама / Ads
4| 4175 |03.08.2021 НОВИНИ

Прокопиев: С Борисов никога не сме говорили за никакви министри

.
Иво Прокопиев Източник: стопкадър, bTV
Никога с Борисов не сме говорили за никакви министри. Действително може да се каже, че в България има два кръга, които са доста видими в последните 10-15 години. Единият кръг е на тези, които искат да ползват и да усвояват европейските и публичните ресурси за себе си, а другият огромен кръг, в чийто център може би стои „Капитал“ като медия, е от хората, които искат в България да има правила и законност. Тези две идеологии постоянно се сблъскват.
 

Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV предприемача и издател Иво Прокопиев.

 

„По никакъв начин Кирил Петков не е моя номинация. Познаваме се с него съвсем бегло. Той е автор в „Капитал“ и участваше в икономическите събития и конференции. Никога през всичките години не съм слагал моите лични интереси в бизнеса напред“, категоричен бе той.

 

„Атаките от ДПС имат няколко обяснения. Те не атакуват мен като Иво Прокопиев или някакви фирми и бизнеси, те атакуват „Капитал“ и разследванията, които през годините прави „Капитал“ за съзвездията около ДПС“, смята предприемачът.

 

„Това е една система. За да може тя да функционира, всички предпазни и контролни механизми в обществото са изключени. Няма законност и правосъдие. Няма независими регулатори. Входовете и изходите от икономиката са завардени от политически интереси. Без да искаш политическа благословия не можеш нито да влезеш, нито да излезеш от България, ако си собственик. Това е най-простото обяснение за завладяната държава“, посочи Прокопиев.

 

За това, че в новия проектокабинет няма хора от кръга „Капитал“, той се пошегува: „Не винаги ни се получава“.

 

Според него лицата в което и да е управление не са най-важното. „Повече ме притеснява, че за 20 минути няма как да бъдат обсъдени всички сериозни реформи по разграждане на модела, за който всички говорят напоследък – на завладяната държава. Те само не могат да изброят имената на завладените регулатори и законите, които стоят зад тях. Ако зад това ново бъдещо управление нямам парламентарно мнозинство, което има необходимите гласове да промени законите, няма как да се случи промяната. От това, което видяхме съдя, че отиваме към нови избори“, обясни Иво Прокопиев.

 

Той коментира и Плана за възстановяването:

 

„Най-слабото му звено е, че той продължава философията на усвояването“, категоричен бе издателят.

 

„Трябва някой ясно да каже на българските избиратели, че училищата са много и техният брой трябва да бъде редуциран, за да се повиши качеството на образование. Учебните планове трябва да се променят. Заплатите на учителите трябва да се увеличат 3-5 пъти. Същото нещо е и със здравеопазването. Там е ужас“, смята той.

 

Иво Прокопиев коментира още, че няма никакви проблеми с вилата му в местността „Буджака“.

 

„Няма проблем с моята вила, това е част от цялата пропаганда. Вилата е проверявана около 7-8 пъти. Ако имаше проблем, отдавна щеше да е излязъл. Единственият проблем, който е констатиран, е с оградата, но това не е някакво фундаментално нарушение на законите'“, завърши той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5394 |03.08.2021 Борисов: Няма да ни привързват с кукловоди, сценаристи. Не сме от тях. Ще гласуваме против кабинет на ИТН . 34| 6107 |02.08.2021 Борисов: “Кръстникът” Румен Радев направи така, че държавата да изпадне в хаос . 13| 15209 |01.08.2021 Гарелов: Борисов трябва да осъзнае, че времето му си е отишло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads