Реклама / Ads
3| 3379 |07.10.2022 НОВИНИ

Прокуратурата даде още подробности за тежката катастрофа на Околовръстното

.
Мястото на трагедията
Прокуратурата призна, че полицейската кола е карала до Поршето на Димитър Любенов, а ченгетата са станали свидетели на катастрофата на Околовръстното. След това те са дали назад и са се махнали от мястото на тежкия инцидент. Все още се мисли, дали двамата полицаи - мъж и жена трябва да бъдат подведени под наказателна отговорност.
 

Софийска градска прокуратура съобщи подробности около тежката катастрофа от 25 септември на Околовръстното в София, при която загина френски гражданин, а съпругата му беше тежко ранена.

 

Градският прокурор Илияна Кирилов и нейният заместник Иво Илиев посочиха и докъде е стигнало разследването на предполагаем "полицейски чадър" над обвинения за катастрофата Димитър Любенов.

 

"Ще се прецени дали да бъдат повдигнати обвинения по досъдебното производство за престъпление по служба във връзка с действия на полицаи по отношение на Димитър Любенов, непосредствено преди катастрофата на Околовръстното шосе на София, при която загина един човек, а двама други бяха ранени, и за което той е обвиняем", посочиха те, цитирани от "Дарик".  И уточниха, че дали ще има обвинения срещу полицаи ще се прецени, когато се съберат съответните доказателства.

 

Известно до момента от камери е, че полицейски автомобил е карал успоредно с Любенов, станал е свидетел на катастрофата, върнал се е 1 км назад и е потеглил в длуга посока, но след подаден сигнал до 112 от свидетел, въпросните полицаи първи се връщат на ицидента, тъй като дежурната част се обажда именно на тях, като най-близък патрул в района, посочиха от прокуратурата. Малко по-късно и втора кола на МВР пристига на мястото на инцидента, но все още се изяснява присъствието на служителите на вътрешното ведомство.

 

По делото за престъпление по служба свидетел е Димитър Любенов, който казва, че е дал 200 лева на полицаите да го съпроводят. От прокуратурата добавиха, че има и други свидетели, които още вечерта са получили информация, че Любенов се е свързал с полицията, карал е автомобила си и зад него управлява полицейска кола.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3215 |06.10.2022 Прокуратурата поиска 15 г. затвор за убиеца на Милен Цветков . 3| 13969 |05.10.2022 Михаил Миков за Нинова: Да не е свещена крава? Ще отиде в прокуратурата . 0| 2966 |04.10.2022 Сетиха се! Прокуратурата разследва полицаите, ескортирали злополучното порше . 0| 3115 |04.10.2022 Прокуратурата проверява БСП заради жалба на Кирил Добрев, Нинова е получила призовка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads