Реклама / Ads
2| 3291 |04.10.2022 НОВИНИ

Шефът на МВР разкри, че прокурор е отказал да се арестуват полицаите, съпровождали поршето преди катастрофата

.
Иван Демерджиев
Двама полицаи, мъж и жена, са отстранени от работа след катастрофата на Околовръстното в София, при която загина френски гражданин. Това обяви вътрешният министър Иван Демерджиев. Той обясни, че е имало данни, че в близост до катастрофата е имало полицейска кола.
 

„Извършена е проверка. Има доказателства, че полицейският автомобил се е движел по маршрута на „Поршето” на Любенов. Този полицейски автомобил и двамата полицаи са станали свидетели на самата катастрофа. Вместо да изпълнят служебните си задължения, те са направили нещо друго”, каза Демерджиев, но не уточни какво точно.

Вътрешна сигурност е направила проверката. Наблюдаващият прокурор е бил запознат с действията на полицаите.  

 

Предложено от Вътрешна сигурност е било двамата полицаи да бъдат задържани незабавно за 24, да се вземат телефоните и данните от телефоните и да се предприемат неотложни действия. Наблюдаващият прокурор обаче не е позволил това и е поел контрол върху разследването, стана ясно още от думите на Демерджиев, уточнява НТВ.

 

„Тези действия в последствия бяха поднесени като опит, че видите ли полицията прикрива полицаите, участвали в тези действия. Нищо подобно. Дирекция „Вътрешна сигурност” установи тези факти и обстоятелства и беше образувано второ досъдебно производство за техните действия и бездействия”, каза Демерджиев.

Служителите са били отстранени от длъжност още тогава, отнети са им личните карти, личният знак, служебното оръжие. 

 

За катастрофата в Шумен той уточни: „Случаят в Шумен е доста по-сложен, но голяма част от информацията по него е класифицирана. Ако главният прокурор не прояви доблест и не разкрие подробности по случая, аз ще направя всичко възможно, за да ви информирам, без да нарушавам закона”, каза още Демерджиев.

 

За случая в Пловдив, при който полицай получил подкуп, Демерджиев заяви, че тече разследване. Служителят на МВР е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. Тече разследване. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3051 |04.10.2022 Прокурор: Изказването на г-жа Корнелия Нинова е политическо и недопустимо . 0| 3564 |03.10.2022 Шефът на Запорожката АЕЦ е освободен от руските военни . 11| 17578 |03.10.2022 Шефът на украинското разузнаване: В ход е свалянето на Путин . 1| 2710 |01.10.2022 Звено от прокурори ще получава сигнали за купуване на гласове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads