Реклама / Ads
5| 4576 |05.10.2022 НОВИНИ

Свидетел на катастрофата на Околовръстното: Полицайката се кикотеше /снимка/

.
Димитър Любенов
Видях полицаите, за които говореше вътрешният министър. Бяха едно младо момиче и едно младо момче. Момчето не ми направи силно впечатление, колкото момичето. За мен поведението беше много непристойно. Не може униформен служител да се държи по този начин при престъпление. То не беше разговор - беше фамилиарничене, потупване, кикотене.
 

Това коментира в предаването „Тази сутрин“ по бТВ Михаил Главчев, един от свидетелите на катастрофата на околовръстното в София, който помага на пострадалите.

 

Направило му е впечатление, че полицейска кола подминава инцидента, а след това се връща. От полиция, лекари и пожарна най-бързо идват полицейски служители.

„Възхитен съм от разследващия полицай, който дойде и започна работа. Има много достойни хора. Това най-добро впечатление ми направи. В по-голямата си част полицаите си вършиха работата. Като им разказах, те се възмутиха от разговора на полицайката с Любенов“, добави той.


.

 

Това e полицайката Любка Гечева, разследвана, че заедно с колегата си Георги Малински от 6 РПУ са правили ескорт на пияния и дрогиран шофьор Димитър Любенов, предава "24 часа".

 

Любенов блъсна с Поршето си кола на Околовръстното в София кола с френски граждани, като мъжът почина, а съпругата е в тежко състояние в "Пирогов". Пиян и дрогиран, той летеше тогава със 195 км. в час.

 

Двама униформени минути преди инцидента спрели поршето на Любенов, взели му 200 лева за услугата и свалили шофьора от Drink and Drive. После наблюдавали страшната катастрофа от локалното и опитали да изчезнат на заден ход, твърди адвокатът на Любенов, като взриви МВР и прокуратурата. Вътрешният министър Демерджиев призна, че двамата служители са били в района, но се води разследване.

 

Любка е разследвана за втори път. През 2018 година тя е командирована в Слънчев бряг и през ден се снима там със столичанина Йонко. Последния е арестуван с дрога в курорта и осъден. МВР проверява Любка как не е знаела за дейността на Йонко, но явно не намира нищо притеснително.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3303 |04.10.2022 Шефът на МВР разкри, че прокурор е отказал да се арестуват полицаите, съпровождали поршето преди катастрофата . 0| 2821 |04.10.2022 Съдът гледа мярката на обвиняемия за катастрофата на Околовръстното в София . 0| 2963 |28.09.2022 Евгений Кънев: Свидетели сме на изостряне на конфликта между Европа и Русия . 3| 3255 |27.09.2022 Кадри свидетелстват за теч на синьо гориво по ”Северен поток-1”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads