Реклама / Ads
0| 2694 |26.08.2022 НОВИНИ

Прокуратурата: Непълнолетният Омар карал автобуса, помел двама полицаи в Бургас

.
15-годишният Омар е карал автобуса с нелегални мигранти, убил двама полицаи след гонка в Бургас. Това стана ясно от изявление на прокуратурата. На непълнолетния сириец е повдигнато обвинение. Адвокати обаче казаха, че при такива обстоятелства ще се смекчи вината на извършителя.
 

По думите на наблюдаващия прокурор Соня Петрова, случаят е квалифициран като особено тежък. Наказанието, предвидено за престъплението, е от 3 до 10 години, тъй като лицето е непълнолетно, това е най-тежкото възможно наказание, което може да бъде наложено в този случай.

 

 "ДНК експертизата съвпада с ДНК профила на лицето, което е задържано. Това доказва по несъмнен начин, че той е управлявал моторното превозно средство, лица от автобуса са го разпознали. Знаем кой и откъде е закупил автобуса, разпитани са лицата. Към този момент не е установено съпричастие на полицейски служители", обяви началникът на окръжния следствен отдел Теньо Гайдаров.


Предстои да се изясни дали през цялото време 15-годишният Омар е карал автобуса, свидетелските показания го доказват.


"В Районна прокуратура-Бургас са предявени 3 обвинения на 3 лица, едно от които е непълнолетното лице и на още две лица. Всички са сирийски граждани, като едното лице е с хуманитарен статут, а останалите две сирийски лица са със статут на постоянно пребиваващи в страната. Техните обвинения са за противозаконното подпомагане на 47 броя чужди граждани без документи за самоличност. Автобусът е тръгнал в посока Крушевец през Малко Търново, направени са два опита той да бъде спрян, 13 лица са непълнолетни, има и на 4-5 години", допълни прокурор Мария Маркова.


Тя поясни, че за този вид престъпление е предвидено наказание от 1 до 6 години и глоба от 5 до 20 000 лева. По отношение на останалите задържани лица се събират доказателства. Към момента на задържания български гражданин не е предявено обвинение за съучастие.


Лицата са задържани до 72 часа, предстои внасяне на искане за мярка за неотклонение "задържане под стража", предават от БНТ.


"Едното лице е водач, другото лице е спътникът, който е настанявал лицата в автобуса, третото лице е закупило автобуса и е го е предоставил за ползването му", каза още прокурор Мария Маркова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4898 |26.08.2022 15-годишният Омар помел патрулката с двама полицаи . 0| 4224 |11.07.2022 Прокуратурата: Има достатъчно данни за престъпление по служба от Радева, служители на КАТ-СДВР . 0| 27273 |11.04.2022 Божков се подигра с прокуратурата: Търся си призовките . 0| 3820 |08.04.2022 Прокуратурата: Няма основание за арест и обвинение срещу Хаджигенов и Бабикян

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads