Реклама / Ads
3| 4466 |07.08.2015 НОВИНИ

Прокуратурата: Няма политика в делото срещу Кирчо Киров

.
Няма нищо политическо в едно престъпление за присвояване, извършено от длъжностно лице на висок пост. Това обяви на брифинг говорителят на Военноокръжна прокуратура - София Елин Алексов, цитиран от БГНЕС, по повод процеса срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров.
 

По-рано днес Кирчо Киров беше осъден на първа инстанция на 10 години затвор и конфискация на половината имущества по обвинение на присвояване на близо пет милиона лева от бюджета на службата, като за целта съставил близо хиляда фалшиви документа.

 

„Процесът още в зародиш започна като политическа поръчка от Цветан Цветанов, разполагам с абсолютно достоверна информация, че върху съдията е оказан натиск от президентството. Това заяви пред bTV ген. Кирчо Киров. Той каза също, че се страхува за живота си. Присъдата ще бъде обжалвана, обяви адвокатът му.

 

Направихме всичко необходимо по време на досъдебното производство да бъдат събрани и преценките абсолютно всички доказателства. Изследвахме всичко, касаещо предмета на доказване. Не сме отказали нито едно доказателствено искане. Всяко доказателство беше проверено многократно. Самият съдебен състав проведе много прецизно съдебно следствие, което продължи почти година и половина бяха събрани много сериозен обем доказателства, по време на съдебното следствие бяха спазени всички права на подсъдимия и спазени всички искания на защитата му", каза Алексов.

 

Той обясни, че било необходимо делото да продължи повече от година, защото се касае за изключително специфична дейност на разузнаването.

 

"Трябва да се преценява много внимателно кои от материалите имат отношение към предмета на доказване, за да се избегне разкриване на неща от кухнята на разузнаването. След тайно заседание на съда тази сутрин беше оповестена присъдата от 10 години лишаване от свобода, 15 години лишаване от заемане на държавна длъжност, конфискация на имуществото", добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8385 |06.08.2015 Капон за Фрог: Влизането на Слави в политиката е дежурен летен слух . 2| 5337 |06.08.2015 Найден Зеленогорски: У нас няма действаща демокрация . 43| 10155 |05.08.2015 Ю. Москов: Влизането на Слави в политиката е екзотика . 2| 5042 |04.08.2015 Баба Божия няма да лежи в затвора, но ще плаща 1800 лв. глоба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads