Реклама / Ads
0| 3646 |17.09.2016 НОВИНИ

Прокуратурата образува дело срещу бившия областен управител на София

.
Веселин Пенев
Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу бившия обласСтен управител на София Веселин Пенев за сключването на три неизгодни сделки. Това съобщиха от държавното обвинение.
 
Според прокуратурата на 8 юли 2016г. при условията на продължавано престъпление, като длъжностно лице - Областен управител на град София, в качеството си на управляващ държавната собственост на територията на областта, съзнателно сключил, от името и за сметка на държавата, неизгодна сделка, като с три деяния се e разпоредил с имоти частна държавна собственост и от това е произлязла значителна вреда за българската държава.

Основен предмет на разследването са три договора от 08.07.2016г., сключени от областния управител и „Евротрансбилд“ ЕООД, с които е прекратена съсобствеността между държавата и търговското дружество. С тези договори Пенев е продал на „Евротрансбилд“ идеални части от поземлен имот с площ 1376 кв.м. в гр. София, бул. “Княз Александър Дондуков“ № 58, идеални части от поземлен имот с площ 4 762 кв.м. в гр. София, бул.“Княз Александър Дондуков“ № 56 и идеални части от поземлен имот с площ 1191 кв.м. в гр.София, бул. “В.Левски“ № 106.

В хода на разследването, освен събиране на доказателства за тези неизгодни сделки, ще се изискат и проверяват всички договори за разпореждане с имоти, държавна собственост или идеални частни от такива имоти, сключени от Пенев, в качеството му на областен управител.

Разпоредено е да се изискат и всички договори за придобиване и/или наемане на движими вещи в т.ч. автомобили, както и други сделки по разходване на държавни средства за доставки и услуги, сключени от бившия областен управител.
Разследването е възложено на следователи от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура и е определен двумесечен срок за извършване на следствените действия.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3568 |16.09.2016 Прокуратурата поиска главата на главния архитект на Пловдив . 0| 3826 |15.09.2016 Спецпрокуратурата се зае с Никола Груевски . 0| 4083 |15.09.2016 Прокуратурата с още две обвинения срещу кмета на Перущица . 1| 3906 |14.09.2016 Христо Бисеров загуби дело за клевета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads