Реклама / Ads
0| 3152 |06.04.2022 НОВИНИ

Прокуратурата поиска доживотен затвор за убиеца на малкия Никита

.
Герман Костин Източник: БГНЕС
Софийската градска прокуратура протестира присъдата за убийство на Герман Костин, съобщиха от държавното обвинение. На 24 март Софийският градски съд призна за виновен и осъди на 20 години затвор Герман Костин, подсъдим за убийството на петгодишния Никита, чието тяло беше намерено в куфар при язовир през февруари 2015 г.
 

Според градската прокуратура обаче присъдата следва да бъде изменена, а на подсъдимия да бъде наложено най-тежкото наказание "доживотен затвор без замяна".

От прокуратурата допълват, че 20-годишната присъда не съответства на извършеното престъпление, което е изключително тежко, осъществено спрямо беззащитно малолетно дете.

 

"Интензитетът на действията на подсъдимия надхвърля необходимото за причиняване на смърт на жертвата и е проявена жестокост както преди отнемането на живота, така и при последващите действия на подсъдимия по натъпкване на безжизненото тяло на детето в куфар и изхвърлянето му в язовир Пасарел", посочват от прокуратурата.

Трагедията се разигра през 2015-а година, а основната следа, която свърза Костин с убийството бе откриването на негова ДНК на кърпата, с която е завито детето в куфара.

Според прокуратурата така абсолютно категорично е доказана неговата вина, че малкият Никита е бил задушен.

 

Другото основно доказателство в хода на делота са видео кадри от камери по пътя от София до Пасарел, а така е ясно се е видял маршрутът на Костин. Той е засечен в Пасарел чрез клетката на мобилния си телефон.


Малкият Никита бе убит между 8 и 10 февруари 2015 г. Куфарът с тялото му е престоял повече от месец край езерото в Пасарел, а тялото на майка му Анна беше намерено разчленено край Приморско. Откриването на труповете се случи в рамките на две седмици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3665 |06.04.2022 Кабинетът поиска от Радев да освободи началника на НСО . 0| 4316 |06.04.2022 Гешев призна: Спецпрокуратурата бе създадена с идеята, че няма да работи . 0| 3145 |06.04.2022 Прокуратурата ще проверява ремонт на Александровска болница по времето на Костадин Ангелов . 0| 3040 |05.04.2022 Спецпрокуратурата скоростно се зае с проверка по сигнала на ГЕРБ за ареста на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads