Реклама / Ads
2| 5230 |17.08.2015 НОВИНИ

Прокурор: Кабаиванов може да участва в кметски избори. Засега.

.
Засега няма пречка Емил Кабаиванов да участва в кметската надпревара за Карлово, заяви прокурор Галина Андреева, говорител на Окръжна прокуратура, цитирана от Фокус. На този етап все още няма влязла в сила осъдителна присъда, той е привлечен под отговорност в качеството си на обвиняем.
 
По презумпция на закона всеки е невинен до доказване на противното. Именно затова влизането в сила на осъдителна присъда е възведено като такова основание – неповдигането на обвинение, каза Андреева. Въпреки, че разследването се е водило в продължение на една година и три месеца Кабаиванов е отлагал явяването си в прокуратурата. „Като представител на държавното обвинение аз разбирам, че е по-добре той да се скрие зад имунитета си на кандидат за кмет и да избегне наказателна отговорност, каза Андреева. Но това само по себе си не е пречка, смята тя.

Още в петък кметът на Карлово разпространи в отворено писмо, че срещу него се упражнява прокурорска и полицейска репресия, а самото обвинение определя като „смехотворно". Той предположи, че днес ще бъде арестуван и впоследствие ще бъде отстранен от длъжност. Кабаиванов и обвързва ситуацията с предстоящите местни избори и предизборната борба. "Целта е да бъда дискредитиран, уплашен и в крайна сметка отстранен от предизборната надпревара", посочва кметът. Според Кабаиванов обвиненията срещу него са скалъпени от прокурор, който е в роднински връзки с негов конкурент на местните избори, а по самото обвинение за злоупотреба с доверие вече Окръжна прокуратура се е произнесла. По подобен начин разследващите органи са подходили и към други служители във „водния" проект - Цветина Захарлиева и Яни Вангелов, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, който също беше призован и разпитван пред съдия без да му бъде дадено право на адвокат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4458 |12.08.2015 ЦИК: Може да се гласува по адресна регистрация, направена до 24 април . 8| 4701 |11.08.2015 Н. Радулов: Липсата на доверие в МВР може да доведе до тежък терористичен акт . 2| 6361 |06.08.2015 Мурджов за Фрог: Сътрудничество между ГЕРБ и ДПС може на втори тур . 7| 7185 |04.08.2015 Само във Фрог: Може да се хвърлят домати срещу БГ политици, каза съдът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads