Реклама / Ads
10| 5627 |11.12.2020 НОВИНИ

Прокурорът, разпитал Борисов и Горанов - отличен с наградата "Джовани Фалконе"

.
Ангел Кънев
Прокурор, обвинен в упражняване на натиск срещу данъчни получи голямата награда за постижения в областта на правосъдието “Джовани Фалконе”. Ангел Кънев е заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура, а през последните години името му се свързва с някои от най-скандалните и ключови дела - това срещу бившия екоминистър Нено Димов и бизнесменът в изгнание Васил Божков.
 

Специализираната прокуратура бе удостоена с Голямата национална награда – плакет и грамота за цялостна дейност от тазгодишния конкурс на името на италианския прокурор Джовани Фалконе "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж". На церемонията по връчването на високото отличие присъства главният прокурор Иван Гешев.


“Голямата национална награда – плакет и грамота, бе присъдена на прокурор Ангел Кънев, заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура, за работата му по едни от най-сложните знакови разследвания и дела”, пишат от държавното обвинение. 


Кънев е един от наблюдаващите прокурори по делата срещу Божков. Твърди се, че именно той е разпитал Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и Менда Стоянова. Според бившия хазартен бос Кънев е оказвал непрекъснат натиск върху служителите на НАП. Тогава от ВСС реагираха остро на твърденията. 


“С грамоти за образцово изпълнение на служебните задължения и изключително високи резултати в работата в ограничаване трафика на мигранти и на тероризма бяха наградени прокурор Евгения Щъркелова - заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура и прокурор Силвия Соколова.


Поради извънредната епидемична обстановка тази година официалната церемония по награждаването не се състоя”, посочват още от държавното обвинение.


Конкурсът се организира от Община Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия в София от 2009 г. насам. Целта на организаторите е да оценят приноса и стимулират работата приноса на професионалисти в сферата на правораздаването и сигурността – съдии, прокурори и служители в МВР, „които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6400 |11.12.2020 Борисов: Мерките срещу COVID-19 остават до месец март в целия ЕС /видео/ . 16| 3685 |10.12.2020 Спорът с РСМ: Пратеникът на Скопие - на среща с Борисов . 11| 4732 |10.12.2020 Д-р Николай Брънзалов: Обещаните пари за личните лекари ги няма, БЛС иска среща с Борисов . 18| 4079 |09.12.2020 Борисов: Като ми дойде редът, ще се ваксинирам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads