Реклама / Ads
15| 6205 |03.11.2009 НОВИНИ

Прокурори искат имунитета на Станишев, той плюе Бойко

.
Сергей Станишев Източник: Вяра Йовева
"100-те дни на правителството бяха говорене на лъжи – масово." Това заяви Сергей Станишев по повод 100 дни от управлението на кабинета "Борисов" минути, след като стана ясно, че прокуратурата ще поиска свалянето на имунитета му.
 

По думите на Станишев - ГЕРБ не спазва предизборните си ангажименти. Голяма част от ангажиментите, които бяха поети от ГЕРБ, не се изпълняват. Актуализация на бюджета – няма такава, защото такава не се налага, очевидно. Споразумение с МВФ – няма такова, обясни Станишев. Намаляване на осигурителната тежест – очевидно и от това се отказаха. Намаляването на осигурителната тежест е вредно, но самото намаление, което планират, е по-ниско от това, което беше реализирано от предишното правителство, каза лидерът на БСП. Независимо от ангажимента за диференцираното ДДС върху лекарствата, сега това не се вижда в проектозаконите, обясни Станишев. Правителството очевидно не се справя, заяви той. През последните месеци не видяхме сериозни превантивни действия по отношение и на свинския грип, според Станишев.

Минути преди изказването на бившия премиер стана ясно, че прокуратурата вече подготвя искане за снемане на депутатския му имунитет по повод делото за изтеклата в интернет секретна справка на ДАНС и изчезналите между 9 и 11 доклада на агенцията. Сигналът беше внесен в прокуратурата от Алексей Петров.

Градският прокурор Николай Кокинов съобщи, че Софийска градска прокуратура подготвя доклад до главния прокурор Борис Велчев за снемане на имунитет на лице по случая с изтичането на доклади от ДАНС. Това е необходимо, за да се започне наказателно производство, по което са събрани достатъчно данни за извършени нарушения. Кокинов отказа да съобщи за кой депутат става дума. Според източници на Frognews.bg най-вероятно става дума за лидера на БСП и депутат в 41-вото Народно събрание Сергей Станишев.

"Моята позиция е огласена още преди една седмица. Аз се надявам прокуратурата да изясни всичко. И прокуратурата, и съдебната система, са подложени на безпрецедентен натиск, защото им се казва кой е виновен. Такова нещо не е имало от времето на Тодор Живков, смята Станишев. По думите му - у нас е налице авторитарен тип на управление.", коментира Станишев на свой ред.


Продължава разследването на първото образувано дело - за отпечатания във вестник "Галерия" отчет на ДАНС, по което бяха разпитани главният редактор Зоя Димитрова и заместниците й Кристина Патрашкова и Явор Дачков.

На Военноапелативна прокуратура пък са изпратени материалите за разработката "Галерия", изпратени от председателят на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Иван Костов. Военните прокурори трябва да преценят дали да отменят постановлението си от януари за отказ да се образува производство по случая.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4734 |26.10.2009 Прокурори ще разпитват Сергей Станишев . 13| 5382 |25.10.2009 Прокурори: Под тогите ни се вижда бельото . 5| 4618 |23.10.2009 РЗС искат да махнат посланика ни в Лондон . 4| 5368 |21.10.2009 Сделки на бившия правосъден министър отиват към прокурорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads