Реклама / Ads
19| 8402 |19.08.2024 НОВИНИ

Пропадане: Зад гротеската на „Дондуков“ 2 се крие зловещ план за България

.
Ето ги...
Преди дни се чух по телефона с добър познат от Плевен. Попитах го как се справя с жегите, а той ми отговори, че си стяга багажа за Белене. За Белене? – учудих се. А той се засмя: Като гледам кои сили набират скорост, очаквам в скоро време антипутинците да ни подкарат към остров Персин при Белене. След което избухна в искрен смях: Ние сме лесни, че ще ни „возят“ 40-50 км, но вас от София ще ви друсат в камионите поне няколко часа…
 

Черен хумор. Или както съветват Монти Пайтън: Не поглеждай тази опасност в очите, защото е много голяма опасност.

 

На другия ден президентът Радев подписа указа за обнародване на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с които в училищата на практика се забранява обсъждането на въпроси, свързани с различната сексуална ориентация и правата на ЛГБТИ общността у нас.

 

Баба Ванга дали е предсказала и това? Според Нешка Робева няма начин да не е…

 

***

Горица Грънчарова-Кожарева предложи нов служебен кабинет на президента Румен Радев. Той реагира, че няма да подпише указ, ако до 15 ч. предложенията за вътрешен министър Калин Стоянов не бъде сменен с друг. Неочаквано решително и категорично Кожарева отказа да се съобрази с предложението на държавния глава. Радев също втвърди тона и на свой ред отсече, че утре в Парламента няма да има клетва, на 20 октомври няма да има предсрочни избори, а дотогава ще продължи да функционира служебното правителство на Димитър Главчев. Също и  сегашното Народно събрание.

Такава ситуация не е позната в българската нова история. Нивото на политически разговор е драматично свалено.

 

***

Според различни наблюдатели дали името на Калин Стоянов в случая не е толкова важно. Пред обществото се демонстрира противодействие между различни лагери и кръгове в политиката, което все повече заприличва на война.

„Бойни действия“ бележат процесите в ДПС, БСП – Левицата и някакви „бузлуджанци“, „Величие“. Под  повърхността сложни процеси текът и в Продължаваме промяната и Демократична България.

Честно казано за обществото подобно вътрешнопартийно кръвопускане е полезно: по думите и позициите на лицата в различните лагери, гражданите могат да правят избор.

 

Истинската опасност обаче пълзи откъм обявената тотална  мобилизация в пропутинските среди у нас. Веднага ще наскачат дежурните опоркаджии: Стига, бе! За всичко ви е виновна Рсия и Путин, аман! Що не кажете за слугинажа на Посолството?!

 

***

 

Да видим.

 

Никой не говори открито за усилената работа по създаване на президентски политически проект. В това нямаше да има нищо лошо и дори странно, ако не ставаше дума за опит за промяна на цялостната политика на България. Включително поставяне на въпроса за членството на страната в НАТО и Европейския съюз. В организацията по създаване на подобен политически продукт са ангажирани пряко най-верните съветници на президента Радев. Открояват се две имена: това на Николай Копринков и Пламен Узунов. Това не са просто слухове. От неколцината участници в новия проект, присъствали на работни срещи на „Дондуков“ 2, знам какво е обсъждано, какви задачи са  спускани за създаване на местни структури и привличане на известни имена, както и на хора от медийните среди.

От същите хора разбрах, че основна политическа позиция на новото политическо формирование е подкрепа на Русия и политиката, която провежда Путин. Те открито я заявяват в мрежата, но за това също мълчат всички т.нар. „наблюдатели“ и „анализатори“.

 

В същото време се провеждат срещи, разговори и се обсъждат евентуални коалиции дори с партии, които са парламентарно представени.

Пак тези хора изнесоха истерична пропагандна кампания за приемането на закон „срещу джендър идеологията в училищата“. Като репетиция им послужи Лятната олимпиада в Париж, която бе залята с всички опорки, спуснати от Кремъл.

 

***

Ескалацията в тази посока се засилва след успешните военни действия на украински части на територията на руската Курска област.

Депутатите незабавно да приемат закон за "чуждестранните агенти", с който да бъде ограничена дейността на гражданските, неправителствени организации. Това поискаха преди дни участници в съвместното заседание на комисията за демографска политика и комисията за младежта и спорта в НС.

Такива са приети досега в Русия и Беларус. В Грузия въпросният закон предизвика многохилядни протести, сблъсъци и искания за оставка на сегашното управление в страната с обвинения, че действа под заплаха и натиск  от Москва.

 

Всичко това е обяснение в любов към Путин и неговите налудни проекти „русский мир“ и „евразия“.

 

Ше припомня зловещите думи на запасняка ген. Решетников, който продължава брутално и просташки да се меси в българските работи, казани само преди месец и половина: „Ако ние продължим да побеждаваме под руските православни знамена в Украйна и нататък, българските „западняци“ няма къде да се скрият. Е, ще избягат или ще минат в нелегалност. Питам нашите български приятели: Каква мисия има българският народ? Нали всеки народ има някаква мисия. Питах и един украински офицер от тяхното разузнаване: Каква е вашата мисия? Да пеете песни? Ами и по времето на Съветския съюз пеехте песни. Какъв е смисълът на вашата „независима“ Украйна? А на вашата България? Какъв е висшият смисъл, питам. Само един – да бъдете с Русия! И ако се наложи Русия сама ще изпълни този висш смисъл, който е от хиляда години – да бъдете и Украйна, и България с Русия. Да бъдете с нас. България за нас е ключ към Балканите. Имаме добри отношения със сръбското ръководство, със сръбския народ. Дори отлични отношения. Но врагът отделя специално внимание на България. А България е нашия плацдарм. Имаме обща морска граница. И през България влизаме в Сърбия. През България влизаме и в Гърция. Затова България за нас е много важна. Няма къде да ходи".

 

Това е заплаха. Не американските военни край Ново село, Сливенско – от тях местните хора имат само икономически и финансови ползи. Освен това янки идват там само за съвместни учения с наши и други съюзни части от НАТО.

И няма как американците да ни завземат територията, както агресивно ни плашат разни путинолюбци. Тя наистина е прекрасна и много чужденци я харесват, а някои дори се заселват тук.

Фактите обаче сочат за друго нашествие – руското. Общо 531 320 имота имат руснаци у нас, като във всеки нотариален акт са вписани най-малко по трима души. Това прави 1 593 969 собственици на фирми и имоти у нас. Това показват данните от последните години. Най-много са руските имоти във Варна - 13 334 и Бургас - 72 637.

 

***

Знам какви ще ги напишат троловете под този текст. Това не е важно, свикнали сме. Страшно е обаче, ако свикнем с продажната политика на съществуващи и задаващи се проекти, обслужващи чужди интереси. Това, което подло и подмолно ни готвят агенти на руските тайни служби ФСБ, СВР и ГРУ е сравнимо единствено с предателството на Тодор Живков и Политбюро на БКП, които през 1963 г. решават да присъединят България като 16-а република към СССР. Същият опит се повтаря през 1978 г. Предложението да бъде проведен референдум бива отхвърлено, като Живков заявява, че „българите обичат толкова много руснаците, че ще посрещнат с радост това решение“.

 

За такива някои ни имат още. Сега щяхме да сме като Башкортостан, Северна Корея и Беларус, а президентът Радев щеше да ходи на работа с униформа.

 

Ех, баня! Ех, кеф!

 

Не е смешно. Страшно е.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Да смятаме заедно: България има да получава над 20 млрд евро по Програмата за развитие на ЕС. Заради служебни кабинети, селски партийни кавги и мерене на егото, сме усвоили една 4% от тях. Брюксел или САЩ са ни виновни? В същото време служебен кабинет на Радев, начело с политофицера Гълъб Донев подписа 13-годишен договор за газ с турската държавна компания "Боташ", която взима предимно руско синьо гориво. От тази сделка ще загубим над 4 млрд долара, но ще спечелят яко Турция и Русия. В Турски/руски поток сме наляли над 3 млрд лева. От него обаче печели Москва и Путин. И каква е сметката тогава? Или нека сме с товарищ Путин, нищо, че ни обират той и неговите лакеи у нас.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 1834 |19.08.2024 Последната църква на Колю Фичето се руши. Храмът в Търново се нуждае от спешен ремонт . 0| 2135 |19.08.2024 Защо пламна Младежкият хълм? Отговорът - от барбекю . 0| 2793 |19.08.2024 Времето в Гърция се обърна - бури в Солун, Корфу и Янина . 0| 2171 |19.08.2024 “Софийска вода” стартира пълни проверки на сгради с високи Общи нужди 

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads