Реклама / Ads
6| 4564 |01.11.2020 НОВИНИ

Просветният министър: Днес повече от всякога имаме нужда от духовна опора

.
Красимир Вълчев, министър на образованието
Уважаеми учители, университетски преподаватели, културни дейци, книжовници и просветители, днес е денят на народните будители! Ден, в който изразяваме своята благодарност и почит към създателите и пазителите на българската духовност, език и култура. Прекланяме се пред делото на всички, които ни завещаха стремеж към знание, будност и национално самочувствие.
 

Днес е и денят, в който се прекланяме пред съвременните будители, защото повече от всякога имаме нужда от духовна опора.


Учителите, преподавателите, учените и изследователите, творците – Вие сте нашите съвременни будители! Вие сте хората, които предавате не само знание, но и създавате бъдещето на страната ни. Векове наред светлината на знанието озарява пътя да вървим напред и да опазим като народ своя език, род и Родина. Едновременно със знанието вие съхранявате живо патриотичното чувство и възпитавате следващите поколения да се стремят към успехи, да бъдат добри хора, да станат следващите будители.


Благодаря на всички, че в трудната 2020 година вие показахте и продължавате да показвате всеотдайност и професионализъм във време на пандемия! Вие доказвате, че обществото може да разчита на Вас, а на своите ученици давате достоен пример за подражание.


Убеден съм, че цялото ни общество, и най-вече ние родителите, изпитваме чувство на благодарност и признателност за всички усилия, които полагате в грижата за образованието и възпитанието на нашите деца.


Живеем във време, когато сме изправени на прага на динамични промени и непредвидимо бъдеще. Ние не знаем със сигурност какви ще са професиите на бъдещето, но сме убедени, че само образованието гарантира на следващите поколения успешна реализация, просперитет и възможности за справяне с предизвикателствата.


Пожелавам на всички учители, преподаватели, учени, творци, радетели за просвета и наука здраве и успехи!


Честит празник на всички съвременни будители!

 

Facebook, Министерство на образованието и науката




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5581 |01.11.2020 Адв. Велислав Величков: Днес тужурката, пуловерът и каскетът са заменили достолепието . 11| 4536 |01.11.2020 Отровното трио: Днес благодарим на всеки, минал през площадите . 0| 4128 |01.11.2020 Хладно, но слънчево днес . 0| 4058 |31.10.2020 Ветровита и облачна събота ни чака днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads