Реклама / Ads
0| 2765 |03.11.2022 НОВИНИ

Протест в Лясковец след като кола блъсна и уби 12-годишно дете

.
Мястото на трагедията
Протест в Лясковец след като кола блъсна и уби 12-годишно дете на централна улица в града. Според местните неосветените пешеходни пътеки и изтритата маркировка са част от предпоставките за трагедията.
 

 Много жители се включиха в шествието, което започна с бдение в памет на 12-годишното дете и в знак на съпричастност към неговото семейство.

 

Хората излязоха на улицата, недоволни от лошата инфраструктура, липсата на осветление и недобрата маркировка, тъмните участъци в града, предаде БТВ.

Инцидентът става между две пешеходни пътеки в час пик, разказва свидетелката, позвънила на 112. 

 

"Минавайки видяхме детето, което беше на тротоара с колело. Отминахме и на 50 метра чухме удара. Беше силен удар. Започнах да спирам движението с ръце, сама“, разказа свидетелката Емилия Жилиева пред телевизията.

 

Зад волана е 31-годишен треньор по футбол и фитнес инструктор, с шофьорска книжка от 3 месеца. Освободен е срещу парична гаранция от 1000 лева. 

"Размерът на гаранцията е съобразен с чистото съдебно минало на дееца, с факта, че пробите за алкохол и наркотици са отрицателни, и с добрите характеристични данни, които са налице към момента", заяви Даниела Харитонова, наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура във Велико Търново.

 

Мъжът ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост.

Според кмета на общината твърденията за лошо осветление са неверни. Осветление има и то се включва в 17:45 ч. 

 

„Тази сутрин извиках представители на фирмата, която поддържа уличното осветление. По отношение на този участък, констатиран е един стълб с осветително тяло, което мига, т. е. светва и угасва заради проблем със запалката на осветителното тяло", информира Ивелина Гецова, кмет на Лясковец.

От Окръжната прокуратура заявиха, че ще разследват всички обстоятелства около инцидента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2815 |03.11.2022 От здравното министерство искат промени в системата за проследяване на лекарствата . 1| 2799 |03.11.2022 МЕ: Стартирал е ремонт след аварията във ВЕЦ ”Цанков камък” . 0| 2762 |03.11.2022 Прокуратурата разследва умишлено убийство в случая с телата на майка и дъщеря в Бяла Слатина . 1| 2717 |03.11.2022 Срещу гаранция от 1000 лева излиза шофьорът, прегазил дете в Лясковец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads