Реклама / Ads
6| 2686 |17.06.2023 НОВИНИ

Протест пред Културно-информационния център на РСМ заради побоя над Бекир Кадриески

.
Протест пред Културно-информационния център на РСМ заради побоя над Бекир Кадриески
Граждански протест пред Културно-информационния център на Република Македония на столичната ул. „Оборище“, предаде репортер на Novini.bg.
 

Поводът е побоят над Бекир Кадриески - съпредседател на Сдружение на българите в Македония - "Шемето" в Стуга, който бе нападнат с думите "мръсен българин".

 

Нападателите на българина в Струга го държали и го налагали с бокс

"Нападенията спрямо българите станаха десетки, при това на фона на дългогодишната репресия спрямо тях в Северна Македония, започнала от комунистическия терор в Югославия", казаха организаторите на събитието.

 

Каузата е общобългарска, справедливост за Бекир, коментираха протестирaщите.

"За нас няма съмнение, че Македония е българска" каза евродепутатът Ангел Джамбазки и допълни:

 

"Провал за българската дипломация - декларацията на Бундестага на Германия по отношение на Северна Македония е обидна за България! Това означава враждебност по отношение на страната ни.

 

Това ще има огромен негативен ефект, защото България пряко се призовава да няма претенции за защита на правата и законните интереси на хората с българско самосъзнание. По този начин Германия взима страната на антибългарска власт в Северна Македония."

 

"Колкото повече българи се завяват като такива, токова повече се втвърдява линията и атаките срещу българите", коментира Пламен Димитров от Български национален съюз.

Според Георги Драганов от "Война и мир" трябва да рекламираме туризма в РС Македония, тъй като българите винаги са добре дошли и биват посрещни с отворени ръце.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3061 |17.06.2023 Дания е готова да предостави изтребители Ф-16 на Украйна, ако има одобрението на САЩ . 41| 2735 |17.06.2023 Сарафов предупреди политиците да не се намесват в съдебната система и да спазват Конституцията . 26| 2823 |17.06.2023 Заместник-министърът на отбраната Анна Маляр: Украйна напредва в контраофанзивата на юг . 1| 2546 |16.06.2023 Протест за 40-та поредна вечер на столичния бул. ”Сливница”, където двама млади хора бяха прегазени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads